Wat is het vallei orgasme (TAO)?

Het vallei orgasme komt uit de taoïstische traditie. Het is een orgasme waarbij je via plateaus (uitgestelde orgasmes) een berg omhoog klimt waarna je de vallei in zweeft (hier komt de naam vandaan). Je glijdt dan in een diep orgasme dat minuten tot wel uren kan aanhouden met orgastische golven die zich verspreiden in je lichaam. In plaats van dat dit orgasme eindigt met een ontladende piek krijg je juist energie van dit orgasme. Er zijn verschillende trainingen specifiek gericht op dit orgasme.

In deze training focussen we ons niet gericht op het vallei orgasme) We leren je geen technieken en gebruiken deze term zelf niet. Een vallei orgasme zou je onder de diepere orgasme kunnen indelen) Het zou wel kunnen dat je dit orgasme gaat ervaren. Zelf hebben we soortgelijke orgasmes ervaren zonder dat we deze technieken uit de TAO hadden geleerd. Het betekent dus niet dat je zonder deze technieken niet een soortgelijk orgasme kunt ervaren. Er zijn zoveel verschillende orgasmes mogelijk en het is ook zeker mogelijk om je opgeladen te voelen na een orgasme in plaats van moe en ontladen.

Als je het interessant vindt zou je eens kunnen kijken bij Vallei Orgasme.  Zij hebben hier een mooie training voor vrouwen die wij warm kunnen aanbevelen. Overigens vinden zij SelfPleasure en ZM een hele fijne voorbereiding voor hun training.

Is er een verschil in de hormonen die vrijkomen bij verschillende orgasmes?

Een leuk boek om te lezen als je dit interessant vindt is ‘Cupid’s Poisened Arrow’. De dopamine heeft niet te maken met het feit dat het een clitoraal orgasme is maar meer met het feit dat je het najaagt en erop gaat richten (en met spanning in je lijf). Je streeft ernaar en daardoor verwachten je hersenen een beloning, dat zet het dopamine systeem in werking. Het is hetzelfde systeem dat werkt bij verslaving.

Je zou theoretisch een heel relaxed ontspannen clitorgasme moeten kunnen hebben zonder die reactie. Dat is alleen heel moeilijk omdat dat pad dus zo ingeslepen is en vrouwen vaak niet weten wat er nog meer mogelijk is. Het is dus vooral de doelgerichtheid.

Wat te doen als mijn partner mijn clitoris wil stimuleren?

Je zou je partner bij je practice kunnen betrekken en hem uitleggen waar je mee bezig bent. Je kunt hem dan vragen iets anders te doen. Dit kan een mooie oefening zijn om je behoeftes uit te spreken en wat je tijdens deze training leert vorm te geven in je relatie. Geef je partner dan vooral alternatieven van wat je WEL zou willen.

Je zou hem het fragment kunnen laten luisteren dat gaat over climax/PNR. Soms kun je er tijdens de seks niet zoveel aan doen dat ook je clitoris wordt gestimuleerd, dat hangt van het standje af. Als het teveel wordt, vraag hem dan gewoon om even te pauzeren. Dan kun jij even diep ademhalen en ontspannen. Mocht je per ongeluk pieken, just enjoy en til er niet te zwaar aan. Het is maar een oefening. Je kunt nu meteen mooi observeren wat het met je energieniveau doet.

Kun je leren een orgasme te verspreiden?

Ja dat kan. Je kan opgewondenheid en orgastische gevoelens leren verspreiden in je hele bekken. Je kan het gevoel ook ‘mee naar boven nemen’ in je lijf en zelfs door je hele lijf verspreiden.

Hiervoor is het op de eerste plaats belangrijk dat je die gebieden echt kunt voelen, dat je ze bewoont. Vandaar dat we hier ook zoveel aandacht aan geven want hoe meer je je hele lijf op de kaart kunt houden, hoe meer je hele lijf ook mee kan gaan doen.

Het verspreiden heeft ook te maken met je aandacht naar bijv. je hele bekken kunnen brengen. Als je heel doelgericht op een clitoraal orgasme afgaat wordt dat moeilijker. Focus verkleint juist het gebied. Vandaar dat we ook adviseren om helemaal ontspannen te blijven.

Ik wil telkens naar hetzelfde (nieuw ontdekte) orgasme. Hoe kom ik naar diepere orgasmes?

IK WIL TELKENS NAAR HETZELFDE (NIEUW ONTDEKTE) ORGASME. HOE KOM IK NAAR DIEPERE ORGASMES?

Niet voor niets zijn er mensen met seks en porno verslaving. Net als alles wat goed voelt, kan je het misbruiken om te ‘ontladen’, als ‘afleiding’ of als ‘vulling’. Neem het waar als je dit bij jezelf opmerkt. Kijk of je daar uit kan blijven.

Wanneer je voelt dat je in een patroon komt van stimulatie, verschuif je aandacht dan voordat het echt te lekker wordt om er bij weg te gaan. In het begin kan dat nog. Het is een besluit dat je neemt. Kijk of je in plaats van op je clitoris te focussen, snel te wrijven of te stimuleren, je clitoris kunt ‘meenemen’ als onderdeel van het geheel. Kijk of je er meer omheen kunt gaan en vooral je schaamlippen en het stukje tussen de clitoris en de ingang van je vagina kunt aanraken. Als iets prettig voelt, blijf daar even. Blijf een beetje hangen op wat lekker is.

Je kunt je vulva en clitoris zachtjes cuppen met je hand en dan met 1 van je vingers naar binnen voelen. Dit maakt de sensaties binnen vaak duidelijker, zonder dat je jezelf echt stimuleert aan de voorkant.

En vergeet niet, je clitoris hoort er ook gewoon bij! Je beoefent het vermijden echt om je mogelijkheden te verbreden en te verdiepen. Het is niet fout of verkeerd om ervan te genieten en om clitorale orgasmes te hebben.

Wat bedoelen jullie met PNR?

Als jouw opwinding in de richting van een climax gaat, kom je eerst op de Point Of No Return (PNR). Wanneer je op de PNR bent, wordt de climax ingezet en kun je niets meer doen om dit tegen te gaan. Kijk of je onder de 80% van die opwinding van de PNR kunt blijven en daar langer in kunt blijven ‘spelen’ en genieten.