IK WIL TELKENS NAAR HETZELFDE (NIEUW ONTDEKTE) ORGASME. HOE KOM IK NAAR DIEPERE ORGASMES?

Niet voor niets zijn er mensen met seks en porno verslaving. Net als alles wat goed voelt, kan je het misbruiken om te ‘ontladen’, als ‘afleiding’ of als ‘vulling’. Neem het waar als je dit bij jezelf opmerkt. Kijk of je daar uit kan blijven.

Wanneer je voelt dat je in een patroon komt van stimulatie, verschuif je aandacht dan voordat het echt te lekker wordt om er bij weg te gaan. In het begin kan dat nog. Het is een besluit dat je neemt. Kijk of je in plaats van op je clitoris te focussen, snel te wrijven of te stimuleren, je clitoris kunt ‘meenemen’ als onderdeel van het geheel. Kijk of je er meer omheen kunt gaan en vooral je schaamlippen en het stukje tussen de clitoris en de ingang van je vagina kunt aanraken. Als iets prettig voelt, blijf daar even. Blijf een beetje hangen op wat lekker is.

Je kunt je vulva en clitoris zachtjes cuppen met je hand en dan met 1 van je vingers naar binnen voelen. Dit maakt de sensaties binnen vaak duidelijker, zonder dat je jezelf echt stimuleert aan de voorkant.

En vergeet niet, je clitoris hoort er ook gewoon bij! Je beoefent het vermijden echt om je mogelijkheden te verbreden en te verdiepen. Het is niet fout of verkeerd om ervan te genieten en om clitorale orgasmes te hebben.