FAQ

Veelgestelde vragen (FAQ)

ZelfMassage Training

Met ZelfMassage bedoelen we het aanraken en masseren van je vagina, zowel van buiten (je vulva) als van binnen.

Massage is een manier om de ‘flow’ (of circulatie) in je bekken te herstellen en te verbeteren. Door spierspanning en dysbalans stagneert deze. Onder andere door het feit dat we veel zitten en niet altijd voldoende bewegen. Stagnatie zorgt op zijn beurt weer voor spanning en dysbalans. Naast dat spanning de circulatie afknelt kan het ook een oorzaak zijn voor pijn bij het vrijen, een slechte kwaliteit van de slijmvliezen, terugkerende blaasontstekingen, moeilijk nat worden en weinig kunnen voelen in je bekkengebied. Door massage kun je deze klachten verminderen.

We kunnen je helaas geen afgebakende lijst geven van wanneer je wel en niet kunt masseren. Als je iets medisch hebt in het bekkengebied raden we je altijd aan om dit met een medisch professional te checken, dat kunnen wij niet voor je doen.

Voorbeelden van zaken waarbij we je adviseren om het te laten checken zijn:

 • abnormale bloedingspatronen buiten je normale menstruatie om,
 • abnormale afscheiding,
 • jeuk/zwelling/roodheid,
 • pijn in de vagina.

Masseer niet wanneer je een infectie of ontsteking in je vagina hebt, wanneer je ziek bent of koorts hebt of wanneer je medisch gezien (nog) geen seks mag hebben (binnen 6 weken na een bevalling, operatie of door een aandoening).

We adviseren je hoe dan ook om jezelf nooit tegen je zin in te masseren.

Hier zijn tegenstrijdige verhalen over. Wij vertellen je ze allebei zodat je zelf een beslissing kunt nemen, dat kunnen wij niet voor je doen. We adviseren je om het te overleggen met je verloskundige of gynaecoloog.

Visie 1: Tijdens de zwangerschap mag je vrijen en masturberen. Je kunt jezelf dus ook masseren. Een goede flow en soepelheid in het gebied kan bijdragen aan een gezond bekken en aan een makkelijke bevalling. Er wordt perineum olie verkocht om je perineum van binnen en buiten mee te masseren zodat je uitscheuren tijdens de bevalling kunt voorkomen. Je perineum is het gebied tussen de anus en de vagina.

Visie 2: Tijdens de zwangerschap masseer je niet: do not touch the nest. Sommige zwangerschappen zijn kwetsbaar en je weet van te voren niet altijd welke dat zijn. Bij voorkeur maak je dit gebied soepel, gezond en ruim je je emotionele stagnaties op voordat je zwanger wordt.

Ook hier kunnen we je, net als met de medische vragen, geen nauwsluitend antwoord op geven. Daar hebben we meer en persoonlijke informatie voor nodig. Als je twijfels hebt, raadpleeg dan een professional of boek een sessie bij Annemarie.

In vorige rondes hebben vrouwen meegedaan die seksueel trauma hadden en achteraf zeiden dat het een mooie manier is geweest om zich met zichzelf te verbinden en dat het bij heeft gedragen aan hun helingsproces.

Wij geloven dat er heel veel mogelijk is, wanneer je goed naar je lichaam luistert en je nieuwsgierigheid laat leiden.

De info per dag is in ongeveer 15 minuten tot je te nemen (het langste filmpje is 13 minuten maar de meesten tussen de 5 en 10 min). Op twee dagen zit er een geleide oefening in van ongeveer een half uur.

Verder kun je zelf zo intensief oefenen als je wilt. Je kunt elke dag 15 min oefenen, alleen de geleide oefeningen meepakken of de info tot je nemen en op een ander moment iets in de praktijk brengen. Je zoekt een manier die bij jou past.

Nee, geen enkel van ons materiaal bevat naaktheid. Ook in de community is geen naaktheid. Er zijn ook geen live demonstraties of iets dergelijks. We hebben hele prettige manieren gevonden om je begeleiden op een veilige, nabije, passende manier. Hoeveel je in symbolische zin van jezelf bloot geeft is helemaal aan jou.

Deze training is voor alle meisjes en vrouwen die verlangen naar (nog) meer bekkengezondheid en van daaruit (nog) meer seksueel genot en algemene vitaliteit! Het maakt niet uit hoe oud je bent, al kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen (*). Onze eerdere deelneemsters waren een prachtig bont gezelschap; kunstenaar, sjamaan, actrice, yogalerares, tattoo artist, dokter, directeur, adviseur, consultant. Kijk ook even bij is deze training geschikt voor mij als je last hebt van iets of twijfelt.

*Als je jonger dan 16 jaar bent, hebben we schriftelijke toestemming van je ouder(s) nodig. Stuur in dat geval eerst even een mailtje naar info@itsmypleasure.nl.

Wij grappen altijd dat Annemarie als een soort gids is op een rondvaartboot. Ze weet echt alles van diepe wateren en bijzondere verborgen parels. Maar dan in je lijf en bekkengebied. Je zet je koptelefoon op en Annemarie neemt je mee op bijv de Pelvic Space Tour. Na een kennisvideo leidt ze je dan rond in je eigen bekkengebied. Gewoon met je aandacht.

Vrouwen vinden haar oefeningen heel laagdrempelig, respectvol, ontspannend, super leerzaam en helder. Ze neemt je echt mee een andere laag in. Moet je meemaken en voelen om het echt te snappen.

SelfPleasure Training

Wij leren je hoe (nog) meer kunt genieten.

Deelneemsters geven aan, dat ze dit veel eerder hadden willen leren. Ze vragen zich af waarom ze dit vroeger niet geleerd hebben. Ook zijn er vrouwen die dit heel graag door willen geven aan hun kinderen. 

De meesten van ons hebben geen voorlichting gekregen over hoe hun lijf precies werkt (zonder taboe of schaamte) of hebben überhaupt geen voorlichting gekregen. In deze training krijg je heel praktische kennis over je seksuele anatomie, over opwinding, over genieten en over vrouw zijn. Daarnaast leer je alles direct aan-den-lijve en ga je zelf op onderzoek uit. Je leert de wijsheid van je eigen lichaam kennen en doet hands-on-veldwerk.

We laten je kennis maken met een nieuwe manier van zelfbevrediging. We hebben ontdekt dat er een heel spectrum aan intiem plezier bestaat. Deze gaat voorbij de reguliere vorm van masturbatie waar je je vooral richt op je clitoris of een trillende vibrator gebuikt. We leren je dus geen snelle trucjes, technieken of hoe je zoveel mogelijk verschillende orgasmes kunt beleven maar een nieuwe manier van zelfbevrediging.

SelfPleasure gaat over hoe je jezelf meer kunt openen en hoe je dieper en authentieker kunt voelen. SelfPleasure gaat over het hele spectrum aan plezier en genot en jezelf intiem aanraken is daar slechts een onderdeel van. Met deze cursus zijn we gericht op het vergroten van je ‘Pleasure Potential’. Dit geldt voor seksuele pleasure maar eigenlijk ook voor elk ander levensgenot!

De training is op seksualiteit gericht maar wellicht heel anders dan je gewend bent.
Voor ons gaat SelfPleasure naast het seksuele aspect over contact met je lijf, met je vrouwelijkheid en over ontspannen en genieten. Je krijgt op een nuchtere, open en praktische manier kennis over je lijf.

Hoe ver je tijdens de training ingaat op het ontdekken van de seksualiteit met jezelf is aan jou. De training biedt je een prachtige, rustige manier om je met je lijf en je seksualiteit te verbinden door oefeningen, tips en suggesties maar je kiest daar zelf uit wat bij jou past. Dit betekent dat je in je eigen tempo mag gaan ervaren wat voor jou passend en fijn voelt en mag laten wat niet bij jou past.

Het is daarnaast een interessant proces om te voelen en ontdekken wat seksualiteit betekent voor jou. Want, wat is ‘seksueel zijn’? Wat seksueel is voor de een hoeft dat niet te zijn voor de ander.

Nee, hier is de training niet op gericht. De training bestaat uit mooie oefeningen en tips die je gaan helpen te vertragen en te verdiepen. Hierdoor kun je andersoortige en diepere orgasmes gaan beleven dan die je tot nu toe hebt ervaren. Dit is niet het doel en die ervaar je niet met behulp van snelle tips en trucs.

Je krijgt informatie over verschillende orgastische ‘spots’ in je vagina. En je leert hoe je met je ademhaling, opwinding door je hele lijf kunt verspreiden. Je oefent hoe ontspanning, minder doen en van binnenuit voelen, je helpen om nog meer te genieten.

Wij zijn vooral gericht op het verdiepen en verbreden van het hele spectrum van seksueel genot. Wanneer je je richt op het krijgen van een orgasme, dan vernauwt je spectrum juist en ervaar je minder andere sensaties en gevoelens. Een orgasme en andere orgastische ervaringen kunnen een mooie bijvangst zijn.

Nee, geen enkel van ons materiaal bevat naaktheid. Ook in de community is geen naaktheid. Er zijn ook geen live demonstraties of iets dergelijks. We hebben hele prettige manieren gevonden om je begeleiden op een veilige, nabije, passende manier. Hoeveel je in symbolische zin van jezelf bloot geeft is helemaal aan jou.

Deze training is voor alle meisjes en vrouwen die verlangen naar (nog) meer! Het maakt niet uit hoe oud je bent, al kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen (*). Onze eerdere deelneemsters waren een prachtig bont gezelschap; kunstenaar, sjamaan, actrice, yogalerares, tattoo artist, dokter, directeur, adviseur, consultant. Single of met partner, moeder of niet, goed of slecht seksleven, zwanger, (post) overgang.. echt elke vrouw dus. Wat ze zeiden: “Elke vrouw zou deze training eigenlijk moeten doen.”

Mocht je transgender zijn en in transitie, stuur dan een mail naar info@itsmypleasure.nl, dan overleggen we samen of dit het juiste moment is in je proces voor onze training.

*Als je jonger dan 16 jaar bent, hebben we schriftelijke toestemming van je ouder(s) nodig. Stuur in dat geval eerst even een mailtje naar info@itsmypleasure.nl.

Deze training is in de eerste plaats echt voor jou. Daarnaast zal je partner er via jou ongetwijfeld iets van meekrijgen. Ergens hopen we juist dat hij/zij er op een positieve manier bij betrokken raakt. Je doet de oefeningen in principe zelf maar mocht je je partner willen betrekken dan zijn er een aantal onderdelen die je partner kan doen en die je samen kunt doen.

Van veel deelneemsters hebben we gehoord dat de seks met hun partner is verbeterd. Aan de andere kant legt het soms juist aandachtsgebieden bloot.

Dat je je lijf beter kent, voelt en ervaart en dat je allerlei ‘tools’ hebt om een fijne sessie met jezelf in te vullen op een manier die helemaal bij jou en in het moment past.

Wijzelf en anderen hebben één of meerdere van onderstaande dingen ervaren (of geleerd):

 • Meer lichaamsbewustzijn
 • Betere kennis van mijn vagina en bekkengebied
 • Zachter
 • Opener
 • Stralender
 • Meer verbinding met mijn partner
 • Aantrekkelijker
 • Beter grenzen kunnen stellen
 • Creatiever
 • Meer opgewondenheid
 • Betere/diepere seks met mijn partner
 • Nieuwe orgasmes
 • Vervuld gevoel
 • Meer ontspannen
 • Verbinding met mijn innerlijke wijsheid
 • Inzicht in ego patronen
 • Fijner contact met andere vrouwen
 • Minder vaginale droogheid
 • Minder pijn bij het vrijen.

In het eerste deel van de training creëren we vooral bedding. We maken contact met het lichaam en het bekken met de Voeloefening en de Pelvic Space tour. Je leert meer over je anatomie en over hoe je jezelf kan masseren (bekken, vagina en borsten). Je krijgt basale info over orgasmes en climax, over het belang van expressie en over het mannelijke en het vrouwelijk in ons.
Na het proces van contact maken en bewust voelen, gaan we ons meer verdiepen in Pleasure. We hebben het over opwinding en onze pleasure anatomie. We doen een geleide ‘Pussy Tour’ en hebben het over hoe je nu praktisch kunt werken met opwinding en stimulatie. We diepen de thema’s expressie en ‘het vrouwelijke’ nog verder uit.

Wij grappen altijd dat Annemarie als een soort gids is op een rondvaartboot. Ze weet echt alles van diepe wateren en bijzondere verborgen parels. Maar dan in je lijf en bekkengebied. Je zet je koptelefoon op en Annemarie neemt je mee op bijv de Pelvic Space Tour. Na een kennisvideo leidt ze je dan rond in je eigen bekkengebied. Gewoon met je aandacht.

Vrouwen vinden haar oefeningen heel laagdrempelig, respectvol, ontspannend, super leerzaam en helder. Ze neemt je echt mee een andere laag in. Moet je meemaken en voelen om het echt te snappen.

HappyHormones Training

Ja dat kan, deze training is bedoeld voor elke vrouw vanaf de eerste cyclus tot een periode na de laatste. De menopauze is een moment dat je alleen achteraf kunt bepalen. 1 jaar na je laatste bloeding kun je zeggen dat die betreffende bloeding je laatste bloeding was. Die laatste bloeding noem je de menopauze. Vrouwen hebben vanaf dat moment vaak nog een periode van 1-3 jaar nodig om te wennen aan de nieuwe balans. De voeding en leefstijl adviezen die we je geven kunnen daarbij ondersteunen.

Ja zeker! De training is bedoeld voor alle vrouwen vanaf de eerste cyclus. Hoe eerder je goed kan zorgen voor je hormonen hoe beter! Ik zou willen dat ik deze informatie eerder had gehad. Ik hoop dat vrouwen deze training cadeau gaan doen aan hun dochter voor haar eerste menstruatie. Vaak zijn vrouwen zelf al in de aanloop naar de overgang wanneer hun puberdochter voor het eerst menstrueert. Deze training is heel mooi om dan samen te doen.

Dat kan zeker. Alle adviezen die wij geven dragen bij aan een goede hormonale gezondheid.
De informatie die we geven heeft alleen betrekking op het verloop van een natuurlijke cyclus en een natuurlijke overgang. We gaan niet dieper in op wat synthetische hormonen doen of veranderen in je lichaam. De pil verandert je hormoonhuishouding. Zo heb je geen ovulatie meer en officieel ook geen menstruatie (de bloeding die ontstaat bij de pil noem je een onttrekkings bloeding). Wij zijn niet voor of tegen pilgebruik (hierover zit ook een bonusfragment in de training). Dit is een persoonlijke afweging die ieder in overleg met een deskundige moet maken. De pil wordt vaak voorgeschreven om klachten en symptomen te verlichten. De adviezen in deze training zijn eigenlijk nog een stap daar voor. En hiermee werk je aan de oorzaak. Het kan zijn dat je door het doen van deze training minder klachten krijgt en het niet meer nodig is (of minder) om hormonen te gebruiken met die reden.

Nee dat leren we je niet. Je krijgt wel informatie over het bijhouden van je cyclus en over ovulatie en daarmee vruchtbaarheid. Je leert over hoe je je ovulatie kunt waarnemen. Dit is echter niet voldoende om als betrouwbare anti-conceptie methode te dienen. Als je op een natuurlijke manier wilt voorkomen dat je zwanger wordt, raden we je aan om daar een cursus in te doen via Sensiplan. Je kunt ook verder kijken naar de Fertility Awareness Method. Ook als je graag zwanger wilt worden kun je daar heel veel uit halen.

Nee dat doen we niet. We willen graag adviezen en tips geven die voor elke vrouw mogelijk zijn en die je altijd kunt toepassen in je dagelijks leven. Het gebruik van voeding supplementen moet afgestemd worden op de persoon. Daarnaast is het op dit moment niet aantoonbaar effectief. Voor sommige supplementen is matig bewijs over het gebruik bij hormonale klachten. Ze noemen dit bewijs ook ‘evidence’ in de medische wereld. Voor de meeste supplementen is de evidence niet overtuigend of is zelfs bewezen dat ze niet werken. Wij geloven erin dat je beter kunt leren hoe je alles op een gezonde manier met voeding binnenkrijgt. Dat gezond eten een gunstig effect heeft weten we namelijk zeker. Wil je toch meer weten over supplementen en welke jij kan gebruiken bij jouw specifieke klachten? Boek dan een Skype sessie van 55 minuten met Annemarie. Dan helpt zij je daar persoonlijk verder mee door te kijken welke supplementen er kunnen worden aanbevolen voor jouw type klachten.

Nee, dat kunnen we natuurlijk helemaal niet garanderen. Het is normaal dat je als vrouw schommelingen ervaart en dat je hormonen je beïnvloeden. Zowel in de verschillende fases van je cyclus als ook tijdens de verschillende fases van je leven. Je kunt de mate waarin je daar last van hebt enorm verbeteren door naar voeding en leefstijl te kijken. Er wordt gezegd dat je ongeveer 80% van je hormonale klachten kunt verbeteren met voeding en leefstijl. Er is een percentage vrouwen dat hier niet voldoende mee geholpen is. Heb jij zoveel last van je hormonen dat het je leven op een negatieve manier beïnvloed? Voel je je echt ontregeld? Zoek dan ook medische hulp. Vaak zijn voeding en leefstijl adviezen ook een eerste stap in de behandeling. Of er meer nodig is dan dat moet jij bepalen in overleg met een arts/gynaecoloog of andere behandelaar.

Hormonen zijn een typische ‘vrouwenzaak’. Wij maken trainingen over intieme Vrouwenzaken (zonder poespas). Wat ons betreft zou elke vrouw mogen weten hoe ze zorg kan dragen voor haar hormonale gezondheid. “Kregen we dit maar bij biologie!” en “Had ik dit maar eerder geweten!” is iets wat wij vaak horen over alle onderwerpen die in onze trainingen zitten. Ook over hormonen.

Tijdens het ontwikkelen en begeleiden van vrouwen tijdens de SelfPleasure en ZelfMassage trainingen kwamen ‘hormonen’ vaak op als gespreksonderwerp. Vaak op een negatieve manier.

Droge slijmvliezen, pijn bij het vrijen, overgangsklachten, urineverlies, emotionaliteit, heftige expressie, het kan de verbinding met jezelf en een partner in de weg zitten, geen zin in seks, vermoeidheid en weinig energie hebben. Dit zijn allemaal items die vaak op zijn opgekomen en die direct gerelateerd zijn aan hormoonbalans.


Je hormoonbalans heeft dus invloed op hoe je je vrouwenlichaam en seksualiteit ervaart en hoe gezond je bekken is. Sterker nog, het is een onderliggende factor: wanneer daar iets niet op orde is, kun je SP-en en ZM-men wat je wilt, maar dan kan dat soms niet zijn volledige effect hebben.
SelfCare (waar deze module over gaat) is essentieel en gaat eigenlijk nog vóór het kunnen ervaren van pleasure en seksueel genot.


Andersom hebben het beleven van seksualiteit op de manier die wij aanreiken en het ervaren van orgasmes ook weer een positieve invloed op je hormoonhuishouding. Je libido verbetert en het werkt heel goed voor stressreductie. In de ZM en de SP zitten prachtige geleide oefeningen die je hier ook nog bij kunnen helpen. Diep tot rust kunnen komen in jezelf. Door ZelfMassage verbeter je ook de flow in je bekken, ook de hormonale flow. Het grijpt allemaal in elkaar.

Privé Sessie

Ja dat kan. Je kunt hier meer lezen. (hier is Link naar publieke pagina

Community

Je kunt zonder Facebook niet in onze Community. We accepteren geen anonieme profielen. Je kunt zonder deel te nemen aan de Community wel onze training volgen. Vragen kun je dan stellen aan de helpdesk.

De (FB) community is optioneel, geheim en alleen voor (eerdere) deelneemsters (500+ vrouwen). Wissel hier ervaringen uit en stel al je vragen over de training of andere vrouwenzaken. Ervaar hoe het is om relaxed over dit soort onderwerpen te delen met andere vrouwen. Laetitia en Annemarie zijn erg toegankelijk via de community. Iedereen gaat, net zoals jij, akkoord met geheimhouding. Het is een veilige plek waar je kunt delen, inspireren en leren.

Dit zijn de richtlijnen van onze (FB) Community:

Dit is een ‘geheime’ en besloten Facebookgroep, genaamd Keep the Fire Burning. Deze is voor alle vrouwen die een training volgen of hebben gevolgd bij It’s my Pleasure.

Voel je vrij om te delen, te vragen en naast de inhoudelijke onderwerpen uit de training ook andere vrouwen onderwerpen aan te snijden. Alles is bespreekbaar.

De intentie van deze online community is samen met jou een veilige, intieme, open(hartige), positieve vibe te co-creëren. Een community waarin je je echt gezien, gesteund en gehoord voelt. Je mag vanuit kwetsbaarheid delen en ervan uitgaan dat hier respectvol mee om wordt gegaan.

We veroordelen, betuttelen, coachen en ‘therapeutiseren’ elkaar daarom niet.
We delen vanuit onze eigen ervaring en wijsheid en geven alleen advies wanneer hier expliciet om wordt gevraagd.

Om de veiligheid in onze groep te beschermen, is alles wat we hier delen strikt vertrouwelijk en blijft dus binnen deze groep. Je mag geen enkele herkenbare content delen (schriftelijk, mondeling, of digitaal) met anderen. (Dus ook niet stiekem aan je man of beste vriendin laten lezen 😉 )

Mocht er toch sprake zijn van inbraak op vertrouwelijkheid en/of privacy, dan behoort het tot de mogelijkheden dat we juridische stappen ondernemen (zie algemene voorwaarden op onze website). Je kunt natuurlijk wel met mensen buiten de groep delen over wat je zelf leert, inspireert of meemaakt. Of iets algemeens vertellen zonder dat het te herleiden is naar een bepaald persoon.

We willen deze ruimte houden voor verbinden, uitwisselen en delen over de inhoud van onze trainingen of andere vrouwenzaken.

Wil je iets delen omdat het je écht raakt, inspireert, een inzicht heeft opgeleverd of omdat je wilt weten hoe anderen erover denken? Deel dan een  link mét jouw persoonlijke verhaal erbij. Losse’ foto’s, quotes, meme’s, filmpjes zullen we verwijderen.

Je kunt dus echt al je vragen in de groep stellen. Er zit zoveel wijsheid in zo’n grote groep vrouwen. We vragen je Annemarie of Laetitia alleen te taggen, als je een hele specifieke inhoudelijke vraag aan 1 van hen hebt. Praktische, technische en overige vragen kun je mailen naar de helpdesk (info@itsmypleasure.nl) of versturen naar de helpdesk via een ticket op de website. Ze worden hier verwijderd.

Mooie teachings, practices, reclame en oefeningen van anderen kun je op je eigen tijdlijn delen en/of mailen naar ons. We staan altijd open voor fijne aanvullingen, feedback en nieuwe inspiratie. Echter in onze community wordt alleen materiaal gedeeld dat we zelf echt getest, ervaren en doorleefd hebben en waar we zelf helemaal achter staan.

Soms zullen we een mooie quote of vraag anoniem gebruiken bij de ervaringen of FAQ van de training of voor andere doeleinden. We doen dit altijd op een integere manier. Gebruiken we een anonieme quote van jou en voelt dit niet goed? Meld het even, dan passen we dit aan.

Door je aan te melden voor de community, ga je akkoord met deze richtlijnen.

Mocht je vragen of feedback hebben, mail ons dan gerust.

Dit is inderdaad een ‘probleem’ wat we niet echt kunnen oplossen. Wanneer je in de geheime Facebookgroep zit kunnen vrouwen die daar in zitten zien dat je erin zit en wat je post.

De vertrouwelijkheid waarborgen we voor zover mogelijk in onze algemene voorwaarden en daar zijn we heel serieus in. Vrouwen tekenen echt voor geheimhouding en wij hebben de volledige bereidheid en mogelijkheden om hier ook stappen op de ondernemen als dat nodig zou zijn. Ik heb zelf ook het gevoel dat iedereen die mee doet dit echt respecteert.

Vrouwen in de groep zitten allemaal in hetzelfde schuitje wat dat betreft, ze laten een stukje zien dat kwetsbaar is en willen daar een veilige bedding voor. Daarom vragen wij van vrouwen dat ze in de groep zitten met een echt profiel.

Misschien kun je ook eens in jezelf onderzoeken wat maakt dat je bang bent om herkent te worden. Wat kan er dan eigenlijk gebeuren? En hoe zou het zijn als je, met je professie, ook volledig jezelf kunt zijn en dat je geen dingen af hoeft te schermen?

Het is een persoonlijke keuze, hoe je jouw rol ziet als arts/behandelaar/therapeut/dienstverlener. Hoeveel afstand of nabijheid daarin passend en wenselijk is. Wij hebben vaker dat vrouwen er niet voor kiezen om in de groep te gaan, omdat ze bijvoorbeeld huisarts, psychotherapeut of seksuoloog zijn. Wij kiezen er voor om onszelf in al onze menselijkheid te laten zien. We gaan er van uit dat anderen dat herkennen en vanuit hun mens-zijn respecteren.

Voel dus echt zelf wat voor jou belangrijk is en hoe je hierin wenst/kiest te staan. Je kunt natuurlijk altijd de training meedoen zonder in de Community deel te nemen.

Praktische zaken

Het is fijn als je een goede smartphone hebt, een werkende internetverbinding, een koptelefoon of oortjes en wat hulpmiddelen die je aan zou kunnen schaffen. In principe heb je niets nodig en hoef je geen dure aankopen te doen.

Dat is helemaal aan jou. De informatie van een onderdeel kan je in 15-45 minuten tot je nemen en oefenen. Het verschilt een beetje per onderdeel. Hoeveel je oefent dat bepaal je zelf. Voel en ontdek zelf wat goed voelt voor jou en weet dat alle tijd die je hieraan besteedt waardevol is. Je hebt bij aankoop van de training minimaal een jaar lang toegang tot het materiaal.

Nee, we hebben ervoor gekozen om de training in verband met de aard van de inhoud niet offline beschikbaar te stellen.

Zijn jullie trainingen iets voor mij?

Ja, je bent helemaal welkom en weet dat je niet de enige bent. Onze training is heel rustig opgebouwd, zonder focus op orgasmes krijgen climaxen (climaxen is geen werkwoord). Je kunt op je eigen tempo je hele lijf herontdekken. Niets hoeft, alles mag. In vorige trainingen hebben veel vrouwen nieuwe orgastische ervaringen opgedaan, ook vrouwen die daarvoor nog geen orgasme hadden beleefd.

Ja, je bent heel erg welkom zelfs. Dit is een prachtige, rustige manier om je weer met je lijf en wellicht je seksualiteit te verbinden en helemaal los te laten wat er gebeurt. Je kunt zelf kiezen of je je opgewondenheid verder wil onderzoeken of niet. Neem gewoon rustig je tijd en bepaal je eigen grenzen en tempo.

Ja, seksualiteit is van alle leeftijden. Er zit geen grens aan je capaciteit om opgewonden te raken of orgasmes te beleven. Het kan wel zijn dat je door hormonale veranderingen meer moeite ervaart. De training kan dan juist helpen om weer wat meer in balans te komen. Onze oudste deelneemster tot nu toe was 68.

Zolang je geen trucjes of wonderen verwacht, tijd voor jezelf wilt maken, open staat om dingen rustig te onderzoeken, verlangt naar meer ontspanning en open staat om te leren over je lijf en eventueel over vrouwelijke seksualiteit, zou dit een heel fijn cadeau voor jezelf kunnen zijn.

Tijdens onze try-out training hadden we een zwangere deelneemster. Dit was haar reactie: “Bij de start van de cursus was ik meer dan 20 weken zwanger en onderging ik ontzettend veel veranderingen, zowel op lichamelijk, emotioneel als seksueel vlak. Voor mij was jullie cursus dan ook een kadootje! In deze periode had ik ontzettend veel behoefte om bewust stil te staan bij alle veranderingen, maar ik wist niet waar ik moest beginnen. En op seksueel vlak waren jullie het ontbrekende puzzelstukje.”

Selfpleasure gaat over hoe je jezelf meer kunt openen, hoe je dieper en authentiek kunt voelen en over het hele spectrum aan plezier en genot. Als je voelt dat je hier tijdens je zwangerschap behoefte aan hebt, dan kun je zeker meedoen.

In principe is onze richtlijn dat iedereen die seks mag hebben mee kan doen. Na een bevalling wordt meestal aangegeven dat je een periode van 6 tot 8 weken moet wachten met seks met een partner. We zouden dit ook zo adviseren met deze training. Daarbij adviseren we je om pas te beginnen wanneer je voelt dat er een stabiel ritme is in je leven en je ook ruimte hebt om mee te doen. Acht weken is dan nog best vroeg.

Als je het fijn vindt zou je er ook voor kunnen kiezen om het accent van de training meer op SelfCare te leggen en het herontdekken van je lijf dan op seksualiteit.

In vorige rondes hebben meerdere vrouwen gezeten die pijn hebben bij het vrijen. Voor deze vrouwen is het geen probleem geweest om mee te doen. Je krijgt theorie en tools tijdens de training die zeker een positieve bijdrage zouden kunnen hebben, ook als je ervoor kiest om niet bij jezelf naar binnen te gaan.

Wij bieden geen therapie maar Annemarie heeft wel kennis en expertise op dit gebied. Zij geeft ook sessies. Als je nog twijfelt, stuur een mail naar info@itsmypleasure.nl, dan kan Annemarie hier naar kijken.

Hier kunnen wij niet echt een uitspraak over doen. Als er redenen zijn waardoor je denkt dat dit een negatief effect heeft op je psychische gesteldheid, dan leggen we de verantwoordelijkheid om dit met iemand te checken bij jou. In deze training kunnen we niet heel diep ingaan op individuele problematiek en we bieden zeker geen behandeling of oplossing.

Als je nieuwsgierig bent naar je seksualiteit en je wilt hierin meer ontdekken, dan is dit de plek daarvoor.

Heb je specifiek last van klachten die te maken hebben met seksueel trauma, dan is onze ervaring dat de training een hele mooie en zachte manier is om je weer met je lijf en seksualiteit te verbinden. Voel goed wat voor jou passend is en we zouden je adviseren om support in te schakelen als het nodig is.

Ja, je bent van harte welkom. Hoe mooi is het als je eerst jezelf en je lijf helemaal goed leert kennen voordat je de eventuele stap maakt naar seks met een partner. Je gaat dan eerst zelf ervaren wat je wel en niet fijn vindt, hoe je kunt ontspannen, wat je grenzen zijn en hoe je echt kunt genieten van jezelf. Hiermee creëer je juist een hele mooie basis.

Heb je specifiek last van klachten die te maken hebben met seksueel trauma, dan is onze ervaring dat de training een hele mooie en zachte manier is om je weer met je lijf en seksualiteit te verbinden. Dit is ook wat we hebben teruggekregen in de reacties van vorige deelneemsters.

Heb je reden om te denken dat dit voor jou misschien nadelige gevolgen kan hebben? Dan raden we je aan dit te checken met een professional op dit gebied.

Voel goed wat voor jou passend is en we zouden je adviseren om support in te schakelen als het nodig is. Deze training heeft als doel om je te helpen om je lijf, vrouwelijkheid en seksualiteit verder te ontdekken, we bieden zeker geen behandeling voor seksueel trauma.

Ja zeker! Schaamte en taboe zijn helaas vaak onderdeel van onze seksuele opvoeding. Wij hopen een sfeer te scheppen waarin schaamte en taboe doorbroken mogen worden. Zodat je voorbij kunt gaan aan ideeën over hoe jij, je lijf en/of seks zouden moeten zijn en waar je echt je eigen ervaring in kunt duiken.

Ja dat kan. Een deel van de training gaat over contact maken met je lijf, SelfCare en vrouwelijkheid. Begin daar en kijk wat voor jouw lijf goed voelt. Je kan helemaal je eigen tempo volgen. Door SelfPleasure te doen kan je echt een diepere manier leren om met je lijf te ontspannen.
Wees niet verbaasd als je gedurende de training meer behoefte aan seksualiteit gaat voelen. Wat we vaak hebben terug gehoord is dat vrouwen door de training weer
meer opgewonden kunnen raken. Ook van zichzelf, zonder hulpmiddelen als porno, toys of een partner.

Je hoeft geen probleem te hebben om verder te willen ontdekken. Wij hebben regelmatig onze definitie van goede seks bij moeten stellen, gewoon omdat het door de verdieping steeds beter werd.

Dus als het nu al goed voelt, stel je dan eens voor dat het zelfs nog beter kan! Dat je (nog) meer kunt ervaren, of dat je alles intenser kunt ervaren, of dat je alles heel anders ervaart. Laat je vooral leiden door je nieuwsgierigheid.

Wij hebben zelf ook jarenlang trainingen gevolgd en toch leren we nog regelmatig nieuwe dingen. Wij geloven dat je leerproces rondom seksualiteit nooit voltooid is. Er zal altijd verandering en beweging in zitten. Van ervaren vrouwen die de training deden, hoorden we dan ook dat ze toch weer nieuwe of intensere ervaringen hadden. De feedback die we van hen kregen was heel positief.

We hangen overigens geen stroming of traditie aan en gaan heel erg uit van je eigen wijsheid. Als je echt twijfelt, stuur dan een mail naar info@itsmypleasure.nl. Deel je twijfels en geef aan wat je tot nu toe gevolgd hebt. We geven je een oprecht antwoord terug.

Dat kunnen we ons helemaal voorstellen. Vooral omdat er zoveel taboe, schaamte en voorlichting gericht op angst (zwanger worden en soa’s) gekoppeld is aan seksualiteit.

Je kunt in ieder geval in je eigen omgeving mee doen zonder dat ook maar iemand weet dat je deelneemt. Daarnaast kun je je eigen tempo volgen, heel goed je eigen grenzen bewaken en doe je niets wat je niet wilt.

Het kan trouwens ook een verademing zijn om juist wel steun te zoeken van andere deelneemsters. Veel vrouwen in vorige rondes hebben dat contact met andere vrouwen als helend ervaren. Je zult daarnaast verbaasd zijn hoeveel vrouwen dit, net als jij, spannend vinden.

Via de helpdesk kun je vragen stellen en in de community kunnen we je persoonlijk ondersteunen als je ergens tegenaan loopt. Andere vrouwen zijn vaak heel blij als je dingen bespreekbaar maakt, dat levert vaak opluchting en herkenning op. Je leert dan niet alleen van je eigen proces maar ook van elkaar.

Je kunt een mail sturen naar info@itsmypleasure.nl

Intieme ZelfMassage is een (klein maar essentieel) onderdeel van onze uitgebreidere SelfPleasure Training waarin we vrouwen meenemen op een seksuele ontdekkingsreis. Tijdens de SelfPleasure Training staan de verbinding met je lijf, je vrouwelijkheid, je kennis over seksuele anatomie en orgasmes en het ontwikkelen van ‘pleasure’ centraal.

Met Intieme ZelfMassage kun je voorwaarden scheppen om meer te kunnen genieten van seks en mogelijk nieuwe (orgastische) ervaringen te krijgen. Het kan heel goed zijn dat je hier ook opgewondenheid bij ervaart. Dat is fijn, maar geen must! De training is juist ook heel geschikt voor vrouwen die daar niet perse mee bezig zijn. We richten ons op Intieme ZelfMassage als tool om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. De ultieme SelfCare Practice. Zie het maar als net zo belangrijk als tandenpoetsen.

Het materiaal dat in de Intieme ZelfMassage Training zit is veel uitgebreider dan in de SelfPleasure Training. Daar besteden we er maar 1 onderdeel aan.

Twijfel je welke training voor jou het meest geschikt is als startpunt? Volg dan vooral je nieuwsgierigheid. Waar heb je op dit moment het meeste zin in? Waar ben je het meest nieuwsgierig naar?

Heb je bepaalde klachten of houd je veel spanning vast in je bekkengebied, overweeg dan om te  starten met ZelfMassage. Veel vrouwen vinden de ZelfMassage een mooi begin, om zo het voelen te verdiepen voordat ze starten met de SelfPleasure training.

We horen deze verdacht vaak. En we ervaren en voelen zelf steeds meer dat het echt een keuze is. Een kwestie van voor jezelf kiezen (SelfCare) voordat je je over kunt geven aan (Self)Pleasure.

Juist als je het zo druk hebt, zou het een cadeautje zijn om met de training te starten. Want hoe bizar is het eigenlijk dat je niet echt tijd voor jezelf kunt/wilt maken. En dan hebben we het niet over je yoga les of uitje met je vriendinnen maar echt tijd met jezelf. Met rust, privacy en even geen doelen of to-do’s.

Wat we terughoren van de drukke vrouwen die toch de sprong waagden, is dat ze relaxter door hun dag heen gaan, minder slaap nodig hebben, meer energie krijgen en andere keuzes gaan maken. Dus ‘efficiënter’ hun dag in kunnen delen. En dat ze zich zachter en vrouwelijker voelen. In het begin is het even opstarten maar dan gaat je lijf er vanzelf naar vragen. De eerste weken van de training starten we overigens met hele makkelijke en rustige oefeningen, een soort lichaamsmeditaties die heel ontspannend werken.

Verder blijft de content een jaar beschikbaar en kun je de training helemaal in je eigen tempo volgen.

Door aan de training mee te doen krijg je op veel lagen inzicht en ervaring in hoe je je seksualiteit en vrouwelijkheid kunt verdiepen. Helaas werkt medicatie in je hele systeem en blijft dat altijd invloed hebben.

Door SP te doen kun je wel zorgen dat de voorwaarden er zijn in je lijf om opgewondenheid en plezier in seks te kunnen ervaren. Je leert gevoeliger worden voor die gevoelens en ook hoe je hiermee kunt werken. Je leert je bekkengebied vrij te maken van spanning en ook om heel dicht bij jezelf te blijven.

We kunnen nooit garanderen dat daardoor je seksuele gevoelens weer op gang komen, dus laat dat niet het doel zijn. Door het te gaan onderzoeken kan er zeker beweging inkomen en zou dat vervelende bij- effect van de medicatie kunnen verminderen. Maar dat weet je eigenlijk alleen als je het probeert.

Algemene vragen

Deels wel, deels niet. Een deel van wat we aanbieden is gestoeld op anatomie, fysiologie en neurologie. De delen die wij aanbieden over het bekken, spanning in de bekkenbodem en massage zijn goed te onderbouwen vanuit wetenschappelijk oogpunt.

Veel dingen zijn echter nog niet onderzocht op het gebied van vrouwelijke seksualiteit. Alles wat wij delen komt voort uit onze eigen ervaring. Wetenschap vinden wij belangrijk maar de weten-schap van ons eigen lijf en jouw lijf is fundamenteel.

Om hier een voorbeeld bij te geven:

In de wetenschap is het bestaan van de G-spot nog steeds een discussiepunt. In de praktijk hebben vrouwen andere orgastische ervaringen vanuit dit gebied en in onze ervaring kan elke vrouw leren om zo’n G-spot orgasme te hebben. De wetenschap is er (nog) niet, maar onze ervaring is hier in leidend.

Wat fijn dat je meedenkt. Je kunt hier een mail over sturen naar info@itsmypleasure.nl. Thanks voor je input, die wordt zeer gewaardeerd.

 • Teksten redigeren.
 • Fotografie.
 • Video materiaal editen.
 • Administratie.
 • De Helpdesk een paar dagdelen bevrouwen voor minimaal 2 maanden.
 • Overige (wellicht kun jij iets heel goed wat wij nog niet kunnen/hebben), let us know.

 

Je kunt een mail sturen naar info@itsmypleasure.nl met wat je zou willen doen, waarom en wat je talenten zijn. Geef ons ook je naam, telefoonummer en eventueel je website.

Het was een mooi proces om tot deze prijsopzet te komen. Onze trainingen worden gemiddeld een stuk hoger gevalideerd qua prijs door vrouwen die werkelijk deel hebben genomen. Toch kiezen we ervoor om het bij te stellen naar beneden.

“Elke vrouw moet dit weten”. Dat is wat we horen, keer op keer. En dat sluit ook aan bij onze missie om zoveel mogelijk vrouwen te bereiken. Dus ook vrouwen met een kleinere beurs. Het betalen in termijnen is speciaal voor hen ingevoerd maar elke vrouw kan hier gebruik van maken.

Daarnaast willen we ook alle moeite, expertise, energie, tijd en jarenlange opleidingen valideren. En iedereen van het team die geld nodig heeft, het passende bedrag betalen.

We hebben allemaal een andere situatie, droom of geldkarma. Het past bij Laetitia’s manier van ondernemen. Wat heb je werkelijk nodig, wat is je thuissituatie (kids etc), wat is je input, hoe belangrijk is die, hoe vervangbaar is die etc.

Zo hadden we een coole designer/surfbabe Fenja Sepers die de wereld rond surft. Met mooie idealen, lage levenskosten en behoefte aan satellietschotel om te kunnen werken vanuit de grot in Marokko waar ze vaak woont. Of een koppel, Judith en Jeffrey dat nu thuis kan werken en hun prachtige zoontje met samen met aandacht op kan voeden.

Winst wordt sowieso opnieuw geïnvesteerd in projecten voor vrouwen of het verder uitdragen van dit gedachtengoed.

We staan open om op andere manier dan met geld betaald te worden. Cryptocurrencies (bijna live) of jouw dienst/product. Ook kun je hier lezen welke klusjes je kunt doen in ruil voor een training. Op dit moment zijn er geen klusjes.