Ja, je kan je baarmoedermond (cervix) masseren. Dit is één van de gebieden waar je hele diepe en fijne orgasmes vandaan kunt krijgen. Het is dus een gebied dat je wilt verlevendigen en wakker wilt maken met je aanraking en massage. Veel vrouwen dragen diepe spanning mee rondom de baarmoedermond, wat een reden te meer is om je baarmoedermond te masseren.

Ga maar eens voorzichtig op onderzoek uit. Je baarmoedermond voelt als een neusje achterin je vagina. Er zit een klein deukje in, dit is de opening naar binnen. Bij vrouwen die een vaginale bevalling hebben gehad is het vaak meer een spleetje. Masseer maar eens om het gaatje heen en rondom het neusje. Je kunt met je vinger helemaal rondom voelen hoe het aanvoelt (tussen de baarmoedermond en de vaginawand), dit kan best gevoelig zijn dus wees zacht voor jezelf. Raak de gebieden eerst aan voordat je gaat masseren. Vaak is de achterkant en de ruimte achter je baarmoedermond (anuszijde) een beetje onbewoond gebied. Mooi om hier wat extra aandacht aan te geven.

Je kunt met twee vingers ook je baarmoedermond pakken en heel rustig heen en weer bewegen, hiermee maak je die ook soepeler.