Het is niet vreemd dat je er niet goed bij kunt, niet alle vrouwen kunnen bij hun cervix. Bij sommige vrouwen ligt de cervix wat dieper. Soms lukt het dan wel om haar te voelen wanneer je op je hurken of op knieën gaat zitten. Een andere tip is om ontspannen op het toilet te gaan zitten en dan te voelen. Als je zo start en aansluitend gaat liggen om verder te masseren is het gebied al meer geactiveerd. Soms kost het ook gewoon wat geduld en oefening om de cervix voor de eerste keer te voelen. Het verschilt ook per dag, sommige dagen ligt de cervix wat dieper dan andere dagen.


Naast dat je cervix wat dieper kan liggen, kan het ook zijn dat je niet zo mobiel bent en dat je daardoor niet bij je cervix kunt. 
Je kunt in de FAQ over hulpmiddelen meer lezen over de Therawand of Pelviwand en het massagestaafje. Dit zijn tools speciaal bedoeld om mee te masseren. De Therawand wordt vaak door bekkenfysiotherapeuten gebruikt. Er is een normale en een wat smallere variant, de smallere is bedoeld voor vrouwen die veel spanning hebben en daardoor moeilijk bij zichzelf naar binnen kunnen.

Je kunt een tool ook gebruiken om nieuwe voelervaringen op te doen. Wanneer je jezelf aanraakt met je vingers, voel je tegelijkertijd iets vanuit je vingers en vanuit je vagina. Dit kan de informatie die je vanuit je vagina krijgt wat vertroebelen. In de Therawand heb je geen gevoel, dit maakt het makkelijker om heel zuiver alleen van binnenuit te voelen. Je kan de Therawand afwisselen met je vingers om je spectrum te verbreden. Een tip voor als je werkt met de Therawand, is om er niet te puntig mee te werken.