Daar is helemaal niets mis mee. Dat kan heerlijk ontspannend zijn. Goed om te weten is dat als je stilligt/staat en met je gevoelsbewustzijn aan het voelen bent, dat je dan in hele subtiele vrouwelijke energie zit. Als je aan het bedenken bent wat je allemaal voelt, schuift het op naar het mannelijke spectrum. Mocht je echter Feminine Expression willen oefenen, dan is stil liggen niet zo heel ‘effectief’. Het Vrouwelijke is vloeibaar, het beweegt, dat is ‘leven’. Het is niet stil, het stroomt. Het is alles wat leeft in deze wereld, alles wat groeit en bloeit. Alles in jou wat dat gewaar is (wat dat ‘witnessed’), wat associeert met stilte, niet bewegen, met aanwezigheid, met consciousness, dat is het (innerlijke) Mannelijke. Dat herken je wellicht ook uit de meeste vormen van meditatie.

Het kan zijn dat als je zelf heel stil ligt tijdens seks met je partner maar ook tijdens je Solo practice dat je

in je hoofd zit en dat je aan het denken, analyseren of oordelen bent. Je bent op deze momenten vaak vanaf een afstandje naar jezelf aan het kijken (je zit dan in de waarnemerspositie en bent aan het ‘witnessen’).

Het kan ook zijn dat je vertraagt en ontspannen bent in je lijf en je met je gevoelsaandacht er helemaal bij bent (denk aan de voeloefening). Je voelt dan vanzelf of er een beweging opkomt in je lijf. Die gevoelsaandacht en je impulsen voelen en volgen is weer meer vanuit het Vrouwelijke.