Mijn vagina voelt heel krap. Kan het dat mijn schaambeen teveel in de weg zit?

De issue zit niet bij het schaambeen, maar aan de andere kant, beneden. Hier zit een ‘lus spier’ die gespannen is en daardoor tegen je schaambeen aantrekt. Probeer eens om die heel voorzichtig wat te rekken tijdens masseren, gewoon heel rustig en kijken of je er naar toe kunt ademen terwijl je met je vinger wat rek geeft. Daarnaast is een grote onderliggende factor voor deze krapte (en moeite met penetratie) ‘spanning’ of overactiviteit van de bekkenbodem. Hier krijg je later meer over te horen in het filmpje over fysieke spanning.

Waar zit de G-spot precies?

De G-spot zit vooraan in je vagina, ongeveer 1 vingerkootje naar binnen aan de buikzijde. Het voelt een beetje ribbelig, als je verhemelte. Wanneer vrouwen meer sensaties gaan krijgen in het G-spot gebied kan het soms een beetje gek voelen, alsof je moet plassen. Dat kan dus een voorbode zijn van juist een heel fijn gevoel.

Ik vind het spannend om zacht, echt en intiem contact met mezelf aan te gaan. Ik stel het uit en bedenk smoesjes, hebben jullie tips hiervoor?

VOEL maar. Laat je lijf je leiden. Langzame stapjes nemen is ook goed….

Doe wat wél kan aan de buitenkant en in het voorportaal. Misschien ook goed om eens na te voelen wat er zou gebeuren als er zo’n liefdevolle en intieme connectie zou zijn met jezelf?

Loop er een rondje omheen, kijk ernaar en prik er een paar keer in. Wie weet wat voor inzicht dat weer oplevert….

Ik moet wennen aan het van binnen voelen, het voelt zo gek van binnen. Is dat normaal?

Ja het is echt even wennen soms. Voor sommige vrouwen is het naar binnen gaan onwennig of soms zelfs pijnlijk, soms is het wennen aan de ‘techniekjes’. We zijn er vaak ook niet echt aan gewend om onszelf van binnen echt aan te raken. Maar aandacht gaat boven techniek, altijd. Al raak je jezelf alleen maar aan langs de wanden en probeer je ‘terug te voelen’ van binnen. Dan ga je echt het hele gebied al activeren.

Ik moest veel plassen na de ZelfMassage, is dat normaal?

Dit is op zich normaal, je prikkelt wel iets in het gebied. Het is ook zelfs goed om na de ZelfMassage even te gaan plassen. Veel plassen kan betekenen dat je afvoer even verbeterd is, dus je plast dan vocht uit wat normaal stagneert in je bekken. Maar het kan juist ook duiden op spanning in de bekkenbodem. Dat kan je blaas wat overprikkelen. Voel zelf even wat je herkent of niet. In beide gevallen zou ik het gewoon eens een tijdje volhouden dit, en kijken wat er gebeurd. Als je door het vele plassen na ZelfMassage niet kunt slapen, probeer dan je massage eerder op de dag te doen, dit kan ook helpen. Wordt het erger en/of heb je er last van, dan toch even wat meer advies inwinnen.