Waarom hebben jullie het soms over dagen en soms over onderdelen of lessen?

Toen we in het begin begonnen met het geven van de SelfPleasure training (en later de ZelfMassage training) gaven we een soort ‘intensives’. Elke dag een onderwerp en elke dag oefenen. Voor ons voelde dit toentertijd, toen we zelf begonnen met SelfPleasure kloppend om ons hier zo intensief in te storten maar we merkten dat dit voor veel vrouwen niet het juiste tempo was.

Sindsdien hebben we beide trainingen zo tijdloos mogelijk gemaakt zodat je helemaal zelf kan invoelen wanneer je welk onderdeel wilt doen. Zoveel verschillende vrouwen, zoveel verschillende tempo’s (en voorkeuren). En vandaar dus dat het woord ‘dag’ nog vaak in de training voorkomt.

Ook zul je in de webinars bij het bonusmateriaal nog horen over de ‘14 dagen’ of over ‘integratiedagen’ of ‘SelfPractice dagen’. Toen we de ZelfMassage training in het begin aanboden, bestond deze uit 14 dagen en bevatte de training ook integratiedagen. Op deze dagen konden de vrouwen oefenen met wat ze eerder aangeboden hadden of een rustmomentje in lassen. Dit is allemaal niet meer van toepassing omdat je inmiddels je eigen tempo kan volgen.

Kun je wat meer vertellen over de ervaringen die onder de dagen staan?

We zijn vaak onder de indruk geweest van wat vrouwen deelden tijdens vroegere gemeenschappelijke rondes van onze trainingen. De openheid, de intimiteit en de sisterhood die door dit delen ontstond was zelfs online voelbaar. Daarom zijn we heel blij dat we een aantal quotes van vrouwen mochten delen zodat jij hier ook wat van mee kunt krijgen.

De ervaringen zijn als aanvulling onder elk onderdeel gezet. Als inspiratie en verdieping. We hebben geprobeerd zo divers mogelijke ervaringen aan te bieden om je een zo breed mogelijk beeld te geven van wat vrouwen hebben ervaren en zodat je jezelf wellicht herkent in de ervaringen van andere vrouwen. Misschien moedigt het zelfs aan om een eigen ervaring te delen in onze Facebook Community.

Het is overigens niet verplicht om de ervaringen te lezen. Je krijgt alle content binnen door de onderdelen zelf. Ook gaat het uiteindelijk om het zelf leren van ZelfMassage en het verdiepen van je eigen ervaring. Dus het is zeker niet nodig. Mocht je geen behoefte hebben aan het lezen van andermans ervaringen dan kun je ervoor kiezen dit niet te lezen.

Ter info: Er zijn inmiddels geen gezamenlijke rondes ZelfMassage meer zoals we die vroeger aanboden. We hopen dat onze Facebook Community een plek is waar je je vrij voelt om te delen over  deze (intieme) vrouwenzaken. En dat dit verder groeit tot een plek van openheid en sisterhood en waar het normaal is om intieme dingen na te vragen of ervaringen uit te wisselen.

Wat is het verschil tussen de FAQ (vragen) onder de dagen en het infoportaal?

Je kunt het infoportaal zien als een soort naslagwerk, of achtergrondinformatie. Er valt namelijk best wat te lezen voordat je met ZelfMassage begint en dit wordt aangeraden om te doen voordat je gaat oefenen. Je kunt dit dus zien als achtergrond/aanvullende informatie.

Bij de dagen zelf hebben we zoveel mogelijk eerder gestelde vragen (FAQ) geplaatst die bij de onderwerpen passen zodat je direct kan lezen wat voor vragen vrouwen eerder hebben gesteld bij de onderwerpen en/of je eigen vraag er tussen staat.

Het infoportaal is daarnaast ook aangevuld met wat praktische vragen en overige vragen. Je kunt met de zoekfunctie boven het infoportaal door de vragen van het infoportaal zoeken.

Wat betekenen de icoontjes?

Naast elk onderwerp zie je links in het menu een icoontje staan.
Een koptelefoon, een video en een hartje.
Als er een koptelefoon naast het onderwerp staat betekent dit dat er een filmpje of audiofragment bij het onderwerp hoort wat je ook gewoon kan luisteren terwijl je onderweg bent, de afwas doet of iets anders aan het doen bent. Dit zijn de inspiratiefragmenten. Je hoeft hierbij niet het beeld te zien.

Zie je het video tekentje dan zit in dit onderdeel een kennisfilmpje of instructiefilmpje waarbij het belangrijk is dat je ziet wat Annemarie laat zien. Dit zijn de instructie of kennisfilmpjes.

Zie je het hartje naast een onderdeel staan, dan is privacy gewenst. Dit is het tekentje van een oefenonderdeel waarbij het fijn is als je ongestoord de tijd hebt en een lekker plekje voor jezelf maakt waar je kunt oefenen. Dit zijn de (geleide) oefeningen.

ICOONTJE WAT SOORT HOE
Koptelefoon Luisteren Inspiratie filmpje of audio Kun je onderweg luisteren
Video teken Kijken Kennis of instructiefilmpje Video bekijken
Hartje Oefenen Geleide Oefening Privacy gewenst

 

Komen die intensives nog terug in de toekomst?

Dat weten we nog niet precies. Wellicht in een iets andere vorm. Voorlopig voelen we dat de huidige vorm, ons op dit moment het meeste past. Annie is druk met een nieuwe academische studie en Laetitia zit te popelen om nieuwe bedrijven zoals It’s my Pleasure het leven in te blazen.

Kun je wat meer vertellen over het bonusmateriaal?

Het bonusmateriaal is net als de FAQ vragen op het infoportaal en de FAQ (vragen) onder de dagen opgedeeld zodat dit het meest makkelijke kijkt. Het kopje ‘bonusmateriaal’ onder het kopje ‘infoportaal’ is de gemeenschappelijke verzameling van al het bonusmateriaal dat we jullie deze training aanbieden.

De bonusfilmpjes die bij de dagen zijn gezet onder ‘bonus’ hebben vaak overlap met dit onderdeel of er wordt in de tekst naar verwezen.

Hoe denken jullie over gebruik van het jade ei?

Deze vraag komt regelmatig terug. Daarom heeft Annemarie er een bonusfilmpje over gemaakt.

In dit filmpje deelt ze haar visie hierover en hoe je zou kunnen beginnen.
Als je een ei wilt kopen kun je eens kijken op www.magievanseksualiteit.nl
Sifra Nooter geeft ook een prachtige dagworkshop die we warm aanbevelen.

Dit is de link naar Saida Desilets, iemand die Annemarie inspirerend vind op dit gebied (even door het Amerikaanse sausje heen kijken). In haar filmpje legt Annemarie ook uit dat dit een affiliate link is en waarom.

Bij jeuk, branderigheid, irritatie, geurtjes:

  • Kan het van het glijmiddel/kokosolie komen?
  • Werk je misschien te intensief (diep, hard, lang)?
  • Heb je voldoende gedronken?
  • Plas je volledig uit?


Ga met een vermoeden van infectie (schimmel, bacteriele baginose of blaastonteking) altijd naar de huisarts.

Waarom gebruiken jullie voor de binnenkant glijmiddel op waterbasis en geen kokosolie?

Ik (Annemarie) reageer zelf soms een beetje op kokosolie van binnen. Krijg ik een vreemd geurtje van. Niet echt een infectie of allergie ofzo. Maar ik gebruik van binnen daarom meestal niets of waterbasis. Miin eerste voorkeur is tegenwoordig glijmiddel en daarna pas (kokos)olie. Ik merk ook in mijn praktijk dat er echt nog heel veel vrouwen op reageren.