Mijn libido is laag door langdurig medicijngebruik. Heb ik dan wel iets aan de training?

Door aan de training mee te doen krijg je op veel lagen inzicht en ervaring in hoe je je seksualiteit en vrouwelijkheid kunt verdiepen. Helaas werkt medicatie in je hele systeem en blijft dat altijd invloed hebben.

Door SP te doen kun je wel zorgen dat de voorwaarden er zijn in je lijf om opgewondenheid en plezier in seks te kunnen ervaren. Je leert gevoeliger worden voor die gevoelens en ook hoe je hiermee kunt werken. Je leert je bekkengebied vrij te maken van spanning en ook om heel dicht bij jezelf te blijven.

We kunnen nooit garanderen dat daardoor je seksuele gevoelens weer op gang komen, dus laat dat niet het doel zijn. Door het te gaan onderzoeken kan er zeker beweging inkomen en zou dat vervelende bij- effect van de medicatie kunnen verminderen. Maar dat weet je eigenlijk alleen als je het probeert.

Ik ben erg druk en twijfel of ik hier tijd voor kan/wil maken. Wat nu?

We horen deze verdacht vaak. En we ervaren en voelen zelf steeds meer dat het echt een keuze is. Een kwestie van voor jezelf kiezen (SelfCare) voordat je je over kunt geven aan (Self)Pleasure.

Juist als je het zo druk hebt, zou het een cadeautje zijn om met de training te starten. Want hoe bizar is het eigenlijk dat je niet echt tijd voor jezelf kunt/wilt maken. En dan hebben we het niet over je yoga les of uitje met je vriendinnen maar echt tijd met jezelf. Met rust, privacy en even geen doelen of to-do’s.

Wat we terughoren van de drukke vrouwen die toch de sprong waagden, is dat ze relaxter door hun dag heen gaan, minder slaap nodig hebben, meer energie krijgen en andere keuzes gaan maken. Dus ‘efficiënter’ hun dag in kunnen delen. En dat ze zich zachter en vrouwelijker voelen. In het begin is het even opstarten maar dan gaat je lijf er vanzelf naar vragen. De eerste weken van de training starten we overigens met hele makkelijke en rustige oefeningen, een soort lichaamsmeditaties die heel ontspannend werken.

Verder blijft de content een jaar beschikbaar en kun je de training helemaal in je eigen tempo volgen.

Wat is het verschil tussen de ZM en SP training?

Intieme ZelfMassage is een (klein maar essentieel) onderdeel van onze uitgebreidere SelfPleasure Training waarin we vrouwen meenemen op een seksuele ontdekkingsreis. Tijdens de SelfPleasure Training staan de verbinding met je lijf, je vrouwelijkheid, je kennis over seksuele anatomie en orgasmes en het ontwikkelen van ‘pleasure’ centraal.

Met Intieme ZelfMassage kun je voorwaarden scheppen om meer te kunnen genieten van seks en mogelijk nieuwe (orgastische) ervaringen te krijgen. Het kan heel goed zijn dat je hier ook opgewondenheid bij ervaart. Dat is fijn, maar geen must! De training is juist ook heel geschikt voor vrouwen die daar niet perse mee bezig zijn. We richten ons op Intieme ZelfMassage als tool om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. De ultieme SelfCare Practice. Zie het maar als net zo belangrijk als tandenpoetsen.

Het materiaal dat in de Intieme ZelfMassage Training zit is veel uitgebreider dan in de SelfPleasure Training. Daar besteden we er maar 1 onderdeel aan.

Twijfel je welke training voor jou het meest geschikt is als startpunt? Volg dan vooral je nieuwsgierigheid. Waar heb je op dit moment het meeste zin in? Waar ben je het meest nieuwsgierig naar?

Heb je bepaalde klachten of houd je veel spanning vast in je bekkengebied, overweeg dan om te  starten met ZelfMassage. Veel vrouwen vinden de ZelfMassage een mooi begin, om zo het voelen te verdiepen voordat ze starten met de SelfPleasure training.

Ik vind het best spannend om mee te doen, wat nu?

Dat kunnen we ons helemaal voorstellen. Vooral omdat er zoveel taboe, schaamte en voorlichting gericht op angst (zwanger worden en soa’s) gekoppeld is aan seksualiteit.

Je kunt in ieder geval in je eigen omgeving mee doen zonder dat ook maar iemand weet dat je deelneemt. Daarnaast kun je je eigen tempo volgen, heel goed je eigen grenzen bewaken en doe je niets wat je niet wilt.

Het kan trouwens ook een verademing zijn om juist wel steun te zoeken van andere deelneemsters. Veel vrouwen in vorige rondes hebben dat contact met andere vrouwen als helend ervaren. Je zult daarnaast verbaasd zijn hoeveel vrouwen dit, net als jij, spannend vinden.

Via de helpdesk kun je vragen stellen en in de community kunnen we je persoonlijk ondersteunen als je ergens tegenaan loopt. Andere vrouwen zijn vaak heel blij als je dingen bespreekbaar maakt, dat levert vaak opluchting en herkenning op. Je leert dan niet alleen van je eigen proces maar ook van elkaar.

Je kunt een mail sturen naar info@itsmypleasure.nl

Heeft het zin om mee te doen als ik al veel trainingen heb gevolgd op het gebied van seksualiteit?

Wij hebben zelf ook jarenlang trainingen gevolgd en toch leren we nog regelmatig nieuwe dingen. Wij geloven dat je leerproces rondom seksualiteit nooit voltooid is. Er zal altijd verandering en beweging in zitten. Van ervaren vrouwen die de training deden, hoorden we dan ook dat ze toch weer nieuwe of intensere ervaringen hadden. De feedback die we van hen kregen was heel positief.

We hangen overigens geen stroming of traditie aan en gaan heel erg uit van je eigen wijsheid. Als je echt twijfelt, stuur dan een mail naar info@itsmypleasure.nl. Deel je twijfels en geef aan wat je tot nu toe gevolgd hebt. We geven je een oprecht antwoord terug.

Ik heb een goed seksleven en geen problemen op seksueel vlak waarom zou ik dan meedoen?

Je hoeft geen probleem te hebben om verder te willen ontdekken. Wij hebben regelmatig onze definitie van goede seks bij moeten stellen, gewoon omdat het door de verdieping steeds beter werd.

Dus als het nu al goed voelt, stel je dan eens voor dat het zelfs nog beter kan! Dat je (nog) meer kunt ervaren, of dat je alles intenser kunt ervaren, of dat je alles heel anders ervaart. Laat je vooral leiden door je nieuwsgierigheid.

Kan ik meedoen als ik niet zo’n behoefte hebt aan seks maar wel aan ontspanning?

Ja dat kan. Een deel van de training gaat over contact maken met je lijf, SelfCare en vrouwelijkheid. Begin daar en kijk wat voor jouw lijf goed voelt. Je kan helemaal je eigen tempo volgen. Door SelfPleasure te doen kan je echt een diepere manier leren om met je lijf te ontspannen.
Wees niet verbaasd als je gedurende de training meer behoefte aan seksualiteit gaat voelen. Wat we vaak hebben terug gehoord is dat vrouwen door de training weer
meer opgewonden kunnen raken. Ook van zichzelf, zonder hulpmiddelen als porno, toys of een partner.

Kan ik meedoen als ik veel schaamte ervaar bij mijn lijf?

Ja zeker! Schaamte en taboe zijn helaas vaak onderdeel van onze seksuele opvoeding. Wij hopen een sfeer te scheppen waarin schaamte en taboe doorbroken mogen worden. Zodat je voorbij kunt gaan aan ideeën over hoe jij, je lijf en/of seks zouden moeten zijn en waar je echt je eigen ervaring in kunt duiken.

Kan ik meedoen als ik seksueel trauma heb?

Heb je specifiek last van klachten die te maken hebben met seksueel trauma, dan is onze ervaring dat de training een hele mooie en zachte manier is om je weer met je lijf en seksualiteit te verbinden. Dit is ook wat we hebben teruggekregen in de reacties van vorige deelneemsters.

Heb je reden om te denken dat dit voor jou misschien nadelige gevolgen kan hebben? Dan raden we je aan dit te checken met een professional op dit gebied.

Voel goed wat voor jou passend is en we zouden je adviseren om support in te schakelen als het nodig is. Deze training heeft als doel om je te helpen om je lijf, vrouwelijkheid en seksualiteit verder te ontdekken, we bieden zeker geen behandeling voor seksueel trauma.

Kan ik meedoen als ik nog maagd ben?

Ja, je bent van harte welkom. Hoe mooi is het als je eerst jezelf en je lijf helemaal goed leert kennen voordat je de eventuele stap maakt naar seks met een partner. Je gaat dan eerst zelf ervaren wat je wel en niet fijn vindt, hoe je kunt ontspannen, wat je grenzen zijn en hoe je echt kunt genieten van jezelf. Hiermee creëer je juist een hele mooie basis.