Tools (hulpmiddelen) helpen je om meer te gaan voelen van binnen, om plekjes ‘wakker’ te maken en ook om jezelf te stimuleren. Het kan je echt helpen om wat dieper in je vagina te kunnen komen. Wel raden we je aan om af en toe af te wisselen met je vingers. Hieronder is de lijst met verschillende hulpmiddelen:

De Therawand. Met de Therawand kun je jezelf van binnen masseren. Wil je de Therawand bestellen kies dan voor de essential of voor de Pelvicwand LA. Deze laatste is voor vrouwen die moeilijk iets in kunnen brengen.

Edelsteen massagestaafjes. Zoals de naam als zegt, zijn dit massagestaafjes van edelsteen. Hiermee kun je je vagina van binnen masseren. Naast de rechte variant heb je ook gebogen staafjes (deze zijn van rozenkwarts). Hoewel de vorm van deze staafjes heel prettig is, hebben ze ook nadelen. Je kunt ze bijvoorbeeld niet uitkoken. Je maakt ze schoon met lauw water en zeep. Te heet (kokend) water maakt dat ze barsten. Dit maakt het minder goed hygiënisch schoon te maken. Een tweede nadeel is dat ze vaak breken, zelfs al van temperatuur verschillen en van gewoon in de kast liggen. Ik gebruik ze daarom zelf niet meer.

Het jade ei of yoni ei. Dit is een eitje van steen (meestal jade), die je in je vagina kunt inbrengen. Met dit eitje kun je mooie voel- en bewustwordingsoefeningen doen. Onze voorkeur gaat uit naar de teachings en producten van Saida Desilets. Er is meer keuze (ook in Nederland), dus kijk vooral wat goed bij jou past.

Een dildo. Als je een dildo wilt gebruiken adviseren we er een die niet al te groot is omdat je dan je sensitiviteit beter kunt trainen. Je hebt de keuze uit glas of plastic. Glazen dildo’s zijn harder maar bevatten geen weekmakers, deze zitten wel in de meeste dildo’s van plastic.

Gebruik GEEN vibrators. Van de snelle en elektrische stimulatie word je juist ongevoeliger, het creëert spanning en het wordt op den duur moeilijker om op andere manieren een orgasme te bereiken.

Met DrBronner’s 18-in-one Tea Tree kun je je tools goed schoonmaken.