‘Armor’ is een term die gebruikt wordt om spanning (of gevoelloosheid) aan te duiden die te maken heeft met onderdrukte emoties of trauma. De-armoring is het losmaken van armor, het ont-wapenen of je schild laten zakken. Spanning en gevoelloosheid kunnen een soort neuro-musculair schild zijn.

Mensen die de-armoring sessies geven, geven vaak een soort inwendige drukpunt massage. Afhankelijk van wie het doet zijn er varianten die heel zacht zijn en varianten die juist wat intenser zijn. Release is hier een andere term voor. Het gaat hier om het stretchen en losmaken van de spierfascia, een soort bindweefselstructuur die als een netwerkje om al je spieren heengaat en het hele lichaam met elkaar verbindt. De emotionele component van spanning zou vooral in de fascia zijn opgeslagen en door die te rekken kun je de opgeslagen emotie releasen (vrijmaken).

Wij noemen het liever geen de-armoring of release maar gewoon ZelfMassage omdat dit alle mogelijkheden omvat. Je kunt jezelf zonder doel aanraken en gebieden tot leven masseren, je kunt aandacht naar dit gebied brengen, je kunt aan SelfPleasure doen en je kunt emotioneel ontladen. Doordat ZelfMassage dit allemaal omvat kun je het wat laagdrempeliger doen bij jezelf.