Dit is inderdaad een ‘probleem’ wat we niet echt kunnen oplossen. Wanneer je in de geheime Facebookgroep zit kunnen vrouwen die daar in zitten zien dat je erin zit en wat je post.

De vertrouwelijkheid waarborgen we voor zover mogelijk in onze algemene voorwaarden en daar zijn we heel serieus in. Vrouwen tekenen echt voor geheimhouding en wij hebben de volledige bereidheid en mogelijkheden om hier ook stappen op de ondernemen als dat nodig zou zijn. Ik heb zelf ook het gevoel dat iedereen die mee doet dit echt respecteert.

Vrouwen in de groep zitten allemaal in hetzelfde schuitje wat dat betreft, ze laten een stukje zien dat kwetsbaar is en willen daar een veilige bedding voor. Daarom vragen wij van vrouwen dat ze in de groep zitten met een echt profiel.

Misschien kun je ook eens in jezelf onderzoeken wat maakt dat je bang bent om herkent te worden. Wat kan er dan eigenlijk gebeuren? En hoe zou het zijn als je, met je professie, ook volledig jezelf kunt zijn en dat je geen dingen af hoeft te schermen?

Het is een persoonlijke keuze, hoe je jouw rol ziet als arts/behandelaar/therapeut/dienstverlener. Hoeveel afstand of nabijheid daarin passend en wenselijk is. Wij hebben vaker dat vrouwen er niet voor kiezen om in de groep te gaan, omdat ze bijvoorbeeld huisarts, psychotherapeut of seksuoloog zijn. Wij kiezen er voor om onszelf in al onze menselijkheid te laten zien. We gaan er van uit dat anderen dat herkennen en vanuit hun mens-zijn respecteren.

Voel dus echt zelf wat voor jou belangrijk is en hoe je hierin wenst/kiest te staan. Je kunt natuurlijk altijd de training meedoen zonder in de Community deel te nemen.