Het kan helpen om je clitoris een tijdje minder (of minder direct aan te raken) en je meer te richten op de opwinding dieper in je vagina door dat gebied te gaan voelen. Wanneer je opwinding in de richting van een climax gaat, kom je eerst op de Point Of No Return (PNR). Wanneer je op de PNR bent wordt de climax ingezet en kun je niets meer doen om dit tegen te gaan. Kijk of je onder de 80% van die opwinding van de PNR kunt blijven en daar langer in kunt blijven ‘spelen’ en genieten.

Wanneer je richting de PNR gaat helpt het om alle spanning in je lichaam los te laten:

  • Laat je bekkenbodem los (waarschijnlijk ben je daar onbewust wat gaan knijpen).
  • Kijk of je je benen gebogen kunt houden en niet gespannen gaat strekken.
  • Adem helemaal door en zet je adem niet vast.
  • Laat je kaken los en je wangen.
  • Houd je ogen open.
  • Je kunt in plaats van te knijpen met je vagina, heel subtiel naar buiten drukken. Zet niet echt persdruk, maar net genoeg om de spanning te ont-doen.

Het is bijna onmogelijk om te climaxen op die manier. Experimenteer er maar eens bewust mee. Laat de spanning oplopen, doe deze dingen en voel wat er gebeurd. Op die manier kun je de lading steeds meer opbouwen en steeds diepere pleasure ervaren.

Je kunt je vagina ook afdekken met je hand als cupje (palm van je hand) en je clitoris indirect stimuleren. Als je je clitoris vermijdt kun je makkelijker nieuwe sensaties vinden die niet specifiek naar een (piek) orgasme leiden, maar toch heel lekker voelen!