Na de massage voelde ik me heel actief, ik kon er bijna niet van slapen. Is dat normaal?

Ja, dat is herkenbaar! Ik (Annemarie) kan soms ook een beetje geactiveerd raken van ZelfMassage en ook van SelfPleasure. Ik ben dan wel ontspannen, maar slaap inderdaad heel oppervlakkig of doezel een beetje. Het idee ‘dat ik niet slaap’ maakt het nóg moeilijker om te slapen. Toch ervaar ik dat wanneer ik dit heb, ik ook wel echt een wat ‘diepere’ sessie heb gehad. Alsof er iets emotioneel in beweging komt en m’n systeem even moet herijken. Als je dit standaard hebt en je vindt het vervelend, probeer dan op een ander moment te masseren. Niet voor je gaat slapen.

Ik (Laetitia) herken het ook. Ik vind het eigenlijk altijd heerlijk als ik zo ‘wakker’ ben. Dan sta ik meestal helemaal “aan” en komt er veel inspiratie en wijsheid door (die spreek ik dan bijvoorbeeld in op een dictafoon).  En ja er kan van alles gebeuren als je echt contact gaat maken met dit bijzondere onderdeel van je lijf. Ik ben in een enorm avontuur terechtgekomen nadat ik meer presence ging voelen in mijn bekken en vanuit daar begon te navigeren. Buckle up, zou ik zeggen.

Sommige botten en spieren rondom mijn bekken doen zeer. Wat kan dit zijn?

Ja dat kan dat je dit opeens gaat voelen wanneer je ze gaat aanraken.
Kan het te maken hebben met veel zitten? Dat kan wat stagnatie geven.

Het is belangrijk wanneer je lang zit om veel korte pauzes in te lassen. Loop naar je collega in plaats van een email te sturen, tijdens de lunch misschien een wandeling, drink veel water zodat je vaak moet plassen enzovoort. En op het toilet na het plassen echt even helemaal ontspannen.

Vaker op de dag even ‘inchecken’ in je bekkengebied en voelen wat je nodig hebt kan ook een mooie aanvulling zijn.