Tips om meer in je vrouwelijkheid te komen.

We gebruiken wat ‘oppervlakkigere’ en diepere oefeningen door elkaar.

Uiterlijk
Shoppen, je nagels lakken, lekker tuttelen met de meiden, een kledingruil organiseren, je laten aankleden door een groepje vriendinnen met de opdracht je zo authentiek mogelijk vrouw te laten zijn, je kleding stijl uitbreiden en wat vrouwelijker maken, experimenteren met sexy lingerie en setjes die je normaal nooit aan zou trekken (gewoon voor de grap ook, niet zo serieus nemen), naar de kapper of naar een beautysalon.

Je laten inspireren
Je kunt afspraken maken met 3 vrouwen die je echt inspireren. Kies een item uit het Volwassen Vrouwelijke stuk en denk daarbij aan welke vrouw je hier in inspireert. Nodig haar uit voor de lunch of een picknick en vraag hoe ze dat doet, waarom ze dat zo doet en of ze tips voor je heeft.

Ontspanning
Naar een masseur, een retreat dagje voor jezelf organiseren, heerlijk lang in bad gaan met een kaarsje, muziekje, gedimd licht en een geurtje, naar de sauna, skinnydipping in een natuurwater, zwemmen in zee, de natuur in of onder de volle maan zitten met een vuurtje aan.

Oefeningen
Alle oefeningen die we in deze training doen, dansen, zingen. Vrouwelijke sporten of beweging zonder doel, competitie of gevaar zoals bijvoorbeeld buikdansen, yin yoga, flow yoga, tango (en dan leren volgen ). Een timer zetten en 5-10 keer per dag een moment diep ademen en inchecken hoe en wat je voelt. Guilty Pleasure Playlist maken en lekker hard ongegeneerd meebrullen.

Zintuigen
Verse bloemen kopen voor jezelf. Kijken hoe je je huis vrouwelijker kunt aankleden (kaarsjes, kussens, bontjes, je eigen smaak). Geuren uitzoeken die je lekker vindt. Je lievelingsmaaltijd uitgebreid voor jezelf samenstellen en maken en de tafel dekken met mooi servies etc.

Spel
Spelen met kleine meisjes en meegaan in hun wereld, een verkleedshow met je dochter of met tieners/pubers van vriendinnen, dieren aaien. Een dag vrij maken en de hele dag lang je intuïtie volgen.

Samen zijn/Connectie
Met vrouwen bij elkaar komen en ipv roddelen of prietpraat, een rondje maken en de vraag stellen ‘hoe is het echt met jou?’. ‘Hoe kan ik je supporten?’ Dingen delen over je lijf. Echte intieme en kwetsbare dingen delen of gewoon niet praten en elkaar gewoon even vasthouden. Iemand knuffelen. Een vriendin bellen die je allang niet gesproken hebt. Ook hier koetjes en kalfjes vermijden en vertellen hoe het echt met je gaat. En vragen hoe het écht met haar gaat. Oprechte interesse hebben, kwetsbaar delen over jezelf en echt luisteren. Een vrouwengroep oprichten waarmee je regelmatig samenkomt.

Eren en creëren
Een ritueel doen met jezelf. Een mooi SelfPleasure plekje maken voor jezelf. Iets creatiefs doen (schrijven, muziek maken, iets stylen, kunst, schilderen, tekenen etc.) Een SelfPleasure altaar maken met voor jou bijzondere dingen. Of eentje met het thema Vrouwelijkheid of een ander thema wat matcht bij je intenties. Welke items horen daarbij?

Verwennen
Jezelf verwennen door iets te doen wat je normaal te duur, te gek, niet nodig, overbodig etc. vindt.

Het Volwassen Mannelijke & Vrouwelijke.

Hieronder is een lijst met Mannelijke en Vrouwelijke kwaliteiten. Deze kwaliteiten zijn niet seksegebonden maar vertegenwoordigen meer de energie van de ene pool en de energie van de andere pool, je hebt beide delen in je.

Het Onvolwassen Mannelijke & Vrouwelijke.

Elk mens valt soms terug in een ‘onvolwassen’ stuk. Je zou het kunnen omschrijven als alle verdedigingsmechanismen of egopatronen die je ontwikkelt om geen oude pijn of onvervulde behoeften te voelen.

Je bent vooral bezig met de focus op jezelf, soms bewust en heel vaak onbewust. Je doet dingen, vertoont een bepaald (niet authentiek) gedrag om bijvoorbeeld liefde, waardering, goedkeuring en erkenning te krijgen. De focus ligt op wat kan ik doen om mezelf goed te voelen zonder de oude pijn te hoeven voelen.