Hoe denken jullie over gebruik van het jade ei?

Deze vraag komt regelmatig terug. Daarom heeft Annemarie er een bonusfilmpje over gemaakt.

In dit filmpje deelt ze haar visie hierover en hoe je zou kunnen beginnen.
Als je een ei wilt kopen kun je eens kijken op www.magievanseksualiteit.nl
Sifra Nooter geeft ook een prachtige dagworkshop die we warm aanbevelen.

Dit is de link naar Saida Desilets, iemand die Annemarie inspirerend vind op dit gebied (even door het Amerikaanse sausje heen kijken). In haar filmpje legt Annemarie ook uit dat dit een affiliate link is en waarom.

Wat voor glijmiddel adviseren jullie?

Glijmiddel vergroot je sensaties en maakt het aanraken en aangeraakt worden stukken fijner!

We gebruiken het liefst een neutraal glijmiddel op waterbasis dat geen parabenen en andere toevoegingen bevat. Drie merken die wij persoonlijk fijn vinden zijn Yes! De biologische variant van Pjur en Beppies. Gebruik liever geen glijmiddel op basis van siliconen of met parabenen, veel vrouwen krijgen hier sneller infecties van.

Wij gebruiken ook biologische extra vierge koudgeperste kokosolie. Dit mag inwendig gebruikt worden. Goeie merken zijn Anam Prana en Royal Green. Kijk of je er tegen kunt, sommige vrouwen gaan er van geuren of vinden het niet prettig. In dat geval kun je biologische koudgeperste sesamolie of amandelolie proberen. Andere oliën kun je beter niet inwendig gebruiken.

Je kunt glijmiddel ook zelf maken van lijnzaad: Doe hiervoor twee eetlepels lijnzaad (heel, niet gebroken!) en een flinke mok water in een pannetje. Blijf roeren, terwijl je het rustig laat doorkoken tot het slijmerig wordt. Giet het vervolgens door een theezeefje en laat het geheel afkoelen. Dit glijmiddel is in de koelkast een kleine week houdbaar.

Je kunt ook het blad van een aloë vera plant gebruiken (niet uit een potje/tube): Snij een blad af en schil het. Dat is belangrijk, want vlak onder de schil zit bitter, geel sap. De gel zit om het slijmerig doorzichtige plantmateriaal. Je kunt een paar blokjes aloë vera naast je bed zetten of je zet de staafmixer erop en gebruikt de gel die overblijft.

Wat voor hulpmiddelen adviseren jullie?

Tools (hulpmiddelen) helpen je om meer te gaan voelen van binnen, om plekjes ‘wakker’ te maken en ook om jezelf te stimuleren. Het kan je echt helpen om wat dieper in je vagina te kunnen komen. Wel raden we je aan om af en toe af te wisselen met je vingers. Hieronder is de lijst met verschillende hulpmiddelen:

De Therawand. Met de Therawand kun je jezelf van binnen masseren. Wil je de Therawand bestellen kies dan voor de essential of voor de Pelviwand LA. Deze laatste is voor vrouwen die moeilijk iets in kunnen brengen.

Edelsteen massagestaafjes. Zoals de naam als zegt, zijn dit massagestaafjes van edelsteen. Hiermee kun je je vagina van binnen masseren. Naast de rechte variant heb je ook gebogen staafjes (deze zijn van rozenkwarts). Hoewel de vorm van deze staafjes heel prettig is, hebben ze ook nadelen. Je kunt ze bijvoorbeeld niet uitkoken. Je maakt ze schoon met lauw water en zeep. Te heet (kokend) water maakt dat ze barsten. Dit maakt het minder goed hygiënisch schoon te maken. Een tweede nadeel is dat ze vaak breken, zelfs al van temperatuur verschillen en van gewoon in de kast liggen. Ik gebruik ze daarom zelf niet meer.

Het jade ei of yoni ei. Dit is een eitje van steen (meestal jade), die je in je vagina kunt inbrengen. Met dit eitje kun je mooie voel- en bewustwordingsoefeningen doen. Onze voorkeur gaat uit naar de teachings en producten van Saida Desilets. Er is meer keuze (ook in Nederland), dus kijk vooral wat goed bij jou past.

Een dildo. Als je een dildo wilt gebruiken adviseren we er een die niet al te groot is omdat je dan je sensitiviteit beter kunt trainen. Je hebt de keuze uit glas of plastic. Glazen dildo’s zijn harder maar bevatten geen weekmakers, deze zitten wel in de meeste dildo’s van plastic.

Gebruik GEEN vibrators. Van de snelle en elektrische stimulatie word je juist ongevoeliger, het creëert spanning en het wordt op den duur moeilijker om op andere manieren een orgasme te bereiken.

Met DrBronner’s 18-in-one Tea Tree kun je je tools goed schoonmaken.