Wat moet ik me voorstellen bij begeleide oefeningen?

Wij grappen altijd dat Annemarie als een soort gids is op een rondvaartboot. Ze weet echt alles van diepe wateren en bijzondere verborgen parels. Maar dan in je lijf en bekkengebied. Je zet je koptelefoon op en Annemarie neemt je mee op bijv de Pelvic Space Tour. Na een kennisvideo leidt ze je dan rond in je eigen bekkengebied. Gewoon met je aandacht.

Vrouwen vinden haar oefeningen heel laagdrempelig, respectvol, ontspannend, super leerzaam en helder. Ze neemt je echt mee een andere laag in. Moet je meemaken en voelen om het echt te snappen.

Hoe ziet het programma eruit?

In het eerste deel van de training creëren we vooral bedding. We maken contact met het lichaam en het bekken met de Voeloefening en de Pelvic Space tour. Je leert meer over je anatomie en over hoe je jezelf kan masseren (bekken, vagina en borsten). Je krijgt basale info over orgasmes en climax, over het belang van expressie en over het mannelijke en het vrouwelijk in ons.
Na het proces van contact maken en bewust voelen, gaan we ons meer verdiepen in Pleasure. We hebben het over opwinding en onze pleasure anatomie. We doen een geleide ‘Pussy Tour’ en hebben het over hoe je nu praktisch kunt werken met opwinding en stimulatie. We diepen de thema’s expressie en ‘het vrouwelijke’ nog verder uit.

Wat kan ik na de SP training verwachten?

Dat je je lijf beter kent, voelt en ervaart en dat je allerlei ‘tools’ hebt om een fijne sessie met jezelf in te vullen op een manier die helemaal bij jou en in het moment past.

Wijzelf en anderen hebben één of meerdere van onderstaande dingen ervaren (of geleerd):

 • Meer lichaamsbewustzijn
 • Betere kennis van mijn vagina en bekkengebied
 • Zachter
 • Opener
 • Stralender
 • Meer verbinding met mijn partner
 • Aantrekkelijker
 • Beter grenzen kunnen stellen
 • Creatiever
 • Meer opgewondenheid
 • Betere/diepere seks met mijn partner
 • Nieuwe orgasmes
 • Vervuld gevoel
 • Meer ontspannen
 • Verbinding met mijn innerlijke wijsheid
 • Inzicht in ego patronen
 • Fijner contact met andere vrouwen
 • Minder vaginale droogheid
 • Minder pijn bij het vrijen.

Kan mijn partner ook meedoen?

Deze training is in de eerste plaats echt voor jou. Daarnaast zal je partner er via jou ongetwijfeld iets van meekrijgen. Ergens hopen we juist dat hij/zij er op een positieve manier bij betrokken raakt. Je doet de oefeningen in principe zelf maar mocht je je partner willen betrekken dan zijn er een aantal onderdelen die je partner kan doen en die je samen kunt doen.

Van veel deelneemsters hebben we gehoord dat de seks met hun partner is verbeterd. Aan de andere kant legt het soms juist aandachtsgebieden bloot.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor alle meisjes en vrouwen die verlangen naar (nog) meer! Het maakt niet uit hoe oud je bent, al kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen (*). Onze eerdere deelneemsters waren een prachtig bont gezelschap; kunstenaar, sjamaan, actrice, yogalerares, tattoo artist, dokter, directeur, adviseur, consultant. Single of met partner, moeder of niet, goed of slecht seksleven, zwanger, (post) overgang.. echt elke vrouw dus. Wat ze zeiden: “Elke vrouw zou deze training eigenlijk moeten doen.”

Mocht je transgender zijn en in transitie, stuur dan een mail naar info@itsmypleasure.nl, dan overleggen we samen of dit het juiste moment is in je proces voor onze training.

*Als je jonger dan 16 jaar bent, hebben we schriftelijke toestemming van je ouder(s) nodig. Stuur in dat geval eerst even een mailtje naar info@itsmypleasure.nl.

Komt er bloot voor in de training?

Nee, geen enkel van ons materiaal bevat naaktheid. Ook in de community is geen naaktheid. Er zijn ook geen live demonstraties of iets dergelijks. We hebben hele prettige manieren gevonden om je begeleiden op een veilige, nabije, passende manier. Hoeveel je in symbolische zin van jezelf bloot geeft is helemaal aan jou.

Leer ik technieken voor het (snel) krijgen van een orgasme?

Nee, hier is de training niet op gericht. De training bestaat uit mooie oefeningen en tips die je gaan helpen te vertragen en te verdiepen. Hierdoor kun je andersoortige en diepere orgasmes gaan beleven dan die je tot nu toe hebt ervaren. Dit is niet het doel en die ervaar je niet met behulp van snelle tips en trucs.

Je krijgt informatie over verschillende orgastische ‘spots’ in je vagina. En je leert hoe je met je ademhaling, opwinding door je hele lijf kunt verspreiden. Je oefent hoe ontspanning, minder doen en van binnenuit voelen, je helpen om nog meer te genieten.

Wij zijn vooral gericht op het verdiepen en verbreden van het hele spectrum van seksueel genot. Wanneer je je richt op het krijgen van een orgasme, dan vernauwt je spectrum juist en ervaar je minder andere sensaties en gevoelens. Een orgasme en andere orgastische ervaringen kunnen een mooie bijvangst zijn.

Is de training heel erg seksueel en moet ik zelf per se seksueel zijn?

De training is op seksualiteit gericht maar wellicht heel anders dan je gewend bent.
Voor ons gaat SelfPleasure naast het seksuele aspect over contact met je lijf, met je vrouwelijkheid en over ontspannen en genieten. Je krijgt op een nuchtere, open en praktische manier kennis over je lijf.

Hoe ver je tijdens de training ingaat op het ontdekken van de seksualiteit met jezelf is aan jou. De training biedt je een prachtige, rustige manier om je met je lijf en je seksualiteit te verbinden door oefeningen, tips en suggesties maar je kiest daar zelf uit wat bij jou past. Dit betekent dat je in je eigen tempo mag gaan ervaren wat voor jou passend en fijn voelt en mag laten wat niet bij jou past.

Het is daarnaast een interessant proces om te voelen en ontdekken wat seksualiteit betekent voor jou. Want, wat is ‘seksueel zijn’? Wat seksueel is voor de een hoeft dat niet te zijn voor de ander.

Is het een masturbatie training?

We laten je kennis maken met een nieuwe manier van zelfbevrediging. We hebben ontdekt dat er een heel spectrum aan intiem plezier bestaat. Deze gaat voorbij de reguliere vorm van masturbatie waar je je vooral richt op je clitoris of een trillende vibrator gebuikt. We leren je dus geen snelle trucjes, technieken of hoe je zoveel mogelijk verschillende orgasmes kunt beleven maar een nieuwe manier van zelfbevrediging.

SelfPleasure gaat over hoe je jezelf meer kunt openen en hoe je dieper en authentieker kunt voelen. SelfPleasure gaat over het hele spectrum aan plezier en genot en jezelf intiem aanraken is daar slechts een onderdeel van. Met deze cursus zijn we gericht op het vergroten van je ‘Pleasure Potential’. Dit geldt voor seksuele pleasure maar eigenlijk ook voor elk ander levensgenot!

Wat bedoelen jullie met seksuele voorlichting in haar puurste vorm?

Wij leren je hoe (nog) meer kunt genieten.

Deelneemsters geven aan, dat ze dit veel eerder hadden willen leren. Ze vragen zich af waarom ze dit vroeger niet geleerd hebben. Ook zijn er vrouwen die dit heel graag door willen geven aan hun kinderen. 

De meesten van ons hebben geen voorlichting gekregen over hoe hun lijf precies werkt (zonder taboe of schaamte) of hebben überhaupt geen voorlichting gekregen. In deze training krijg je heel praktische kennis over je seksuele anatomie, over opwinding, over genieten en over vrouw zijn. Daarnaast leer je alles direct aan-den-lijve en ga je zelf op onderzoek uit. Je leert de wijsheid van je eigen lichaam kennen en doet hands-on-veldwerk.