Laetitia

Laetitia, een van de reisleidsters van onze SelfPleasure training, vertelt openhartig over haar eigen verlangens en hoe dit leidde tot wat nu It’s My Pleasure geworden is.

“In december 2015 had ik een avond vol (tantrische) masturbatie. Ik noemde het SelfPleasure omdat de school waar ik de trainingen volgde Engelstalig was. Binnenin mij opende er iets op een diepe laag en er ging allerlei inspiratie stromen. Ik wilde een soort challenge doen. Om 30 dagen lang, minimaal 15 minuten per dag mezelf aan te raken. Na jaren tantra kon ik het verlangen voelen om nog dieper te verbinden met mezelf, mijn lijf, mijn zachtheid en om mijn orgasmes/seksualiteit nog verder te ontdekken. Ook vond ik het niet fijn om mijn openheid, radiance en geilheid af te laten hangen van mijn partner. Het voelde krachtiger om ook dat helemaal zelf eigen te maken.

Ik ben dankbaar dat ik mijn intuïtie volgde en ‘publiek’ ging met SelfPleasure. Binnen de kortste keren waren er 80 vrouwen van mijn toenmalige tantra community enthousiast om mee te doen. Het werd een bijzondere reis voor velen. Het was prachtig om dit met een groep vrouwen online te doen. We spiegelden, steunden en inspireerden elkaar.

Elke keer was anders. Echt invoelen in het moment. Mijn lijf ontspannen i.p.v. aanspannen. Geen snelle climaxen najagen. Mezelf elke keer afvragend waar ik en mijn lijf werkelijk behoefte aan hadden. Dans, zang, woorden van dankbaarheid, muziek, alles los schudden, niets en gewoon alleen maar ‘zijn’ met mezelf, massage, mijn vagina onderzoeken… Waar was het gevoelloos? Waar deed het pijn? Waar voelde ik genot? En waar zat alles nu precies?

Door de SelfPleasure werd er al heel snel van alles wakker in mij. Alsof er iets heel bijzonders mij bereikte door mijn eigen aanraking. Zoveel mooie ervaringen: Mijn conditioneringen rondom mijn lijf, leeftijd, schoonheid en gezondheid kon ik verder los laten.

Ik begon me steeds ‘voller’ te voelen als vrouw. Waardoor ik ook minder vulling (spullen, eten, goedkeuring, aandacht) nodig had van buitenaf. Ik vond mijn juicyness terug terwijl ik dacht dat ik in de vervroegde overgang was. Mijn man werd er ook helemaal blij van trouwens. Ik werd geiler. Had minder slaap nodig. Had langere, diepe en nieuwe orgasmes. Werd vrouwelijker. En het leek wel alsof ik leerde een soort ‘radiance’ knop aan te kunnen zetten in mezelf. Die zo sterk was dat er bij een tankstation 15 bikers hun aandacht ineens op mij richtten toen ik die bewust aanzette (als experiment, hihi).

LAETITIA: “HET WAS EEN ENORM INTENSE REIS. MOOIER DAN MOOI EN FUCKING HEFTIG TEGELIJK”

Ik begon erop te vertrouwen dat de zachte, liefdevolle oerstem die ik hoorde fluisteren, mijn diepere wijsheid was. Ik noem het ook wel eens Wombwisdom :-). Waar we allemaal toegang toe hebben. Dingen waar ik geen weet van had. Dingen die later bleken te kloppen met wat experts of boeken me vertelden. Vrouwelijke wijsheid en begeleiding bleef maar binnenstromen. Ik besloot om alle aanwijzingen te volgen als een navigatiesysteem. Zonder uitzondering. Het werd/was een enorm intense reis. Mooier dan mooi en fucking heftig tegelijk.

Ik heb mijn vrouwelijke kant tot op een heel diep niveau mogen beleven en her-ontdekken. Ik heb stukken geheeld in mezelf en mijn vrouwenlijn (generatie). Ik kreeg zelfs oefeningen voor workshops door. Ook kwam ik hele diepe angsten tegen. Meerdere malen dacht ik dat ik gek geworden was. Ik was ook bang dat mijn man en anderen dat zouden denken. ‘Brandstapelangst’ zoals Sifra Nooter het noemt. Ik durfde niet voluit te delen wat ik allemaal meemaakte en leerde. (Stiekem vind ik dit nog steeds best spannend om hier te schrijven.)

LAETITIA: “IK DANSTE MET ECHTE SLANGEN”

Ik had een fysieke ervaring die op een bevalling leek. Ik danste met echte slangen. Ik kreeg steeds dieper begrip hoe krachtig en helend ‘het Vrouwelijke’ kan zijn en niet gerelateerd is aan geslacht. En hoe belangrijk het is om naast mijn diepe Vrouwelijke, geaard te kunnen blijven vanuit mijn mannelijke kwaliteiten. Ik heb zoveel meer mogen ontvangen dan waarvoor ik initieel met SelfPleasure startte. Het heeft mijn leven veranderd.

Uiteindelijk heb ik samen met een team vrouwen (inclusief Annemarie) vorig jaar meerdere SelfPleasure rondes in het Engels begeleid en een prachtige workshop gegeven. Daarna hebben we het even laten rusten om te kijken wat er verder mocht ontstaan. Afgelopen mei draaiden we de try-out van onze online training en nu is het dan echt tijd. Tijd om It’s My Pleasure en onze eerste online training SelfPleasure officieel de wereld in te brengen.”