Hoe rond je af na ZelfMassage?

Goede vraag! Soms vinden vrouwen het moeilijk om te stoppen. Zo lang je zin hebt en het goed voelt kun je doorgaan.
Het is fijn om de massage ook langzaam en bewust af te ronden. Denk maar aan een cooling-down na het sporten. Er is geen reden om abrupt te stoppen en op te ruimen.

Je kunt je massage naar het einde toe vertragen en je handen even stil laten liggen op je buik.
Daarna haal je je handen even weg en voel dan na in je lichaam wat er allemaal in beweging is gekomen. Neem een momentje om dit echt even op je in te laten werken en er van te genieten.
Je kunt ook nog even bewegen, dansen, muziek luisteren. Dan verspreid je dat gevoel wat meer door je hele lijf.

Kan het zijn dat er nog een stukje maagdenvlies zit?

Ja dat kan en je kunt het maagdenvlies bij je zelf zien. Als je gaat zitten met een spiegeltje en je spreidt de opening dan zie je daar een rafelig randje, dat is je maagdenvlies (Hymen). En dit blijft daar ook zitten, het is dus niet iets wat verdwijnt of echt doorprikt wordt.

Ik heb last van de kuiltjes in mijn rug. Hoe kan dit?

De kuiltjes zijn je SI gewrichten en er hechten veel spieren aan. Wat het dan precies is, is moeilijk te zeggen. Een tip is om te proberen er met massage een tijdje wat extra aandacht aan te besteden en dan te kijken wat het dan doet.

Dit soort vragen zijn eigenlijk niet te beantwoorden in een faq omdat we niet voldoende persoonlijke informatie hebben. Als dit iets is waar je verder naar zou willen kijken, of heb je ook zo’n klacht? Dan zou je hier een sessie op kunnen doen.