Ik heb na een tijdje nog geen grote inzichten of emoties die opkomen. Wat nu?

De kunst is om gewoon door te gaan in het begin en het echt zonder doel te doen. Creëer tijd met jezelf om op je eigen lichaam te focussen en je lichaam te exploreren. Kijk of je dit kunt doen vanuit nieuwsgierigheid. Wat is er vandaag te voelen?

Wees met jouw essentie, zak in je lichaam en blijf aanwezig bij wat er is. Sommige dagen is het aanraking, dansen of beide. Sommige dagen zijn meer opwindend en zijn er speeltjes in gebruik. Het kan echter ook een lange douche zijn of het kopen van een nieuwe jurk.

Als je heel lang verwijderd bent geweest van je lijf, heel druk of gestrest bent, meer vanuit je hoofd en de doe modus leeft of veel prikkels en avontuur gewend bent, kan het zijn dat je gewoon wat langer de tijd nodig hebt om er in te zakken.

Hoe kom ik uit mijn hoofd?

Als je opmerkt dat je uit je lichaam gaat en in je hoofd schiet, maak dan een bewuste beslissing om terug in je lichaam te zakken. Adem diep in tot je vagina, voel bewust waar je handen jouw lichaam raken en maak contact met de sensaties in je lichaam. Je kan ook iets doen waardoor je je lichaam meer gaat voelen. Denk hierbij aan bewegen, dansen, een warme douche nemen of bijv. jezelf uitgebreid masseren. Door alleen al te vertragen, breng je je aandacht meer naar je gevoel.