Kan ik masseren als ik een borst verkleinende operatie heb gehad?

Ja absoluut, borstmassage kan zeker ook na een borstverkleining. Sterker nog, het kan helpen om de borsten soepeler en zachter te maken en meer als één geheel te laten voelen. Wees voorzichtig bij het littekenweefsel; altijd extra zacht en voorzichtig in het verlengde van het litteken werken. Tip: Gebruik je vingertoppen omdat daar het meeste gevoel in zit.

Kan ik masseren als ik implantaten heb?

Masseren is in dat geval zeker mogelijk maar extra zachtheid is geboden waar de implantaten zitten. Als je aan de oppervlakte werkt, bij je eigen gevoel blijft en extra zacht werkt is het geen enkel probleem om borsten met implantaten te masseren. Vaak voel je de implantaten zitten en is het redelijk makkelijk hier “omheen” te werken.

Kan ik masseren net na een borstverwijdering of borstbesparende operatie?

Als je net een borstverwijdering of borstbesparende operatie hebt gehad, raad ik je aan om met masseren van de aangedane borst/borstgebied te wachten tot de wonden in ieder geval goed geheeld zijn. Op het moment dat het voor jou goed voelt, kun je zachtjes beginnen met het masseren van je borsten. Bij de verwijderde borst kun je werken op het energetische gebied. Let er op dat je bij littekens altijd langzaam, zacht en in de lengterichting van het litteken masseert.

Overweeg tijdens dit proces ook om naar een borstweefseltherapeute te gaan, die kan je wellicht nog beter supporten hierin.

Welke olie kan ik het beste gebruiken voor de BorstMassage?

Je kunt het beste een zachte olie gebruiken; kokosolie is een optie maar zelf geef ik (Mariette) de voorkeur aan amandel-, jojoba-, of abrikozenpitolie. Eventueel kun je aan deze olie nog een paar druppeltjes natuurzuivere etherische olie toevoegen. Kies wel een “zachte” olie zoals bijvoorbeeld Lavendel of Rozenolie en vermijd de wat pittigere geuren zoals Pepermunt of Eucalyptus; deze kunnen voor de gevoelige huid van de tepels wel eens te veel van het goede zijn.

Kan ik mijn borsten masseren als ik ongesteld ben?

Ja, dat kan zeker. Wees alleen extra zacht in je aanraking en voel waar jij op moment behoefte aan hebt. Als het masseren toch te pijnlijk is, dan kun je je borsten en tepels ook gewoon een tijdje liefdevol vasthouden.

Waarom zou ik mijn borsten masseren?

Borsten bestaan voor een groot gedeelte uit vetweefsel. Afvalstoffen hopen zich onder andere op in vetweefsel. Door massage van je borstweefsel en borsten stimuleer je de afvoer van de afvalstoffen uit dit gebied, wat je borstgezondheid en gezondheid in het algemeen ten goede komt.
Je borsten zijn ook een essentieel vrouwelijk onderdeel van je lichaam. Heel fijn om ze bij je practice te betrekken. Daarnaast zijn ze ook echt verbonden met je neurologische pleasure systemen.