Annemarie

Annemarie, een van de reisleidsters van onze SelfPleasure training, vertelt openhartig haar eigen eerste ervaringen rondom masturbatie en hoe Laetitia en zij elkaar vonden in hun levenslange ontdekkingstocht rondom vrouwelijkheid en seksualiteit.

Annemarie: “De dag voor kerst 2015 ontving ik een melding via Facebook met een bericht van Laetitia waarin ze vertelde dat ze het gevoel had dieper te kunnen zakken in haar eigen seksualiteit en met de vraag wie er mee zou willen doen met een 30 dagen masturbatie challenge. We waren beiden lid van een vrouwen community van een school voor tantra waar we studeerden op dat moment.

Op dat moment ging mijn verkenning officieel van start. Maar eigenlijk is dit een onderwerp dat al heel lang aanwezig is in mijn leven. Zo kan ik me goed herinneren dat ik als kind al heel jong aan mezelf zat omdat ik dat lekker vond. Ik geloof dat dit ook een tijdje een beetje een probleem is geweest omdat ik dat overal deed (oeps!) en het een beetje een verslaving leek. Toen kon ik nog niet klaarkomen. Dat is later pas gekomen nadat ik erover las in tijdschriften.

ANNEMARIE: “MASTURBEREN WAS IETS WAT ‘NIET HOORDE’. IK BEGON ME ERVOOR TE SCHAMEN”

Masturberen heb ik dus altijd gedaan, maar vanaf dat ik wist dat het iets was wat eigenlijk ‘niet hoorde’, altijd stiekem en met een gevoel van schaamte. Ik kan me herinneren dat ik het een keer in mijn dagboek heb geschreven en later de pagina helemaal heb doorgekrast uit angst dat iemand het ooit zou lezen. Ik heb het dagboek nog steeds. Toch ben ik er nooit mee gestopt, ondanks dat er schaamte rondom het onderwerp zat. Het verbaast me dan ook niet dat hier nu heel veel dingen voor mij in samen blijken te komen.

Voorafgaand aan dat Laetitia die eerste challenge initieerde waren er bij mij net een aantal kwartjes op zijn plek gevallen. Waarbij mijn conclusie was: alle vrouwen zouden moeten masturberen! Het ontwikkelen van gevoel, presentie in je bekken en diepere lagen van genot is op meerdere manieren gezond! Door alle ervaringen in onze trainingen rondom seksualiteit en de kennis die ik had opgedaan in mijn jaren als fysiotherapeute en haptotherapeute was ik dit zo gaan zien en ik ging meteen AAN op de oproep van Tiets. Niet om een bepaald doel te halen, maar echt als proefkonijn voor mijn eigen hypothese.

ANNEMARIE: “NAARMATE DE TIJD VORDERDE KREEG IK GEVOEL DIEPER IN MIJN VAGINA”

In eerste instantie waren we best gericht op orgasmes en het oproepen van opgewondenheid, maar naarmate de tijd vorderde werd dat steeds minder interessant. Ik ging andere dingen voelen in mijn lijf. Ik kreeg gevoel dieper in mijn vagina. Niet perse altijd met orgasmes als in climax, maar het werd wel orgastischer. Meer gevoel, meer subtiele en langduriger orgastische gevoelens. Ook ging ik opeens mijzelf beter voelen, echt van binnen. Ik leerde voelen waar mijn baarmoeder zit en of het daar open gaat of dicht. Of er eigenlijk wel iets in moet en dat ik daarin vaak over mijn grens ben gegaan. Zowel met partners als met mezelf.

Verder leerde ik over mijn patronen van perfectionisme, mijzelf pushen en wat het kan doen om even helemaal thuis te kunnen komen, in jezelf. Wat een weldaad dat kan zijn. Mijn cyclus veranderde, minder bloedverlies. Ik voelde opeens behoeftes die ik niet kon thuisbrengen. Zo moest ik ’s nachts soms gewoon even mijn bed uit om op het gras te gaan liggen en naar de sterren te kijken. Dat voelde zo sterk, alsof ik dorst had en de grond een glas water was.

Ik zorg beter voor mezelf en ben heel sterk gaan voelen waar ik in mijn leven nog teveel dingen deed/doe die niet in lijn zijn met mijn kern. Al deze dingen zijn in een jaar tijd veranderd! Op gebied van werk, relatie en moederschap zijn bij mij heel veel dingen verandert in een jaar tijd. Het is een aansporing geweest van vele transformaties.

ANNEMARIE: “HET VOELDE ALSOF IK MIJZELF KON ONTLADEN VAN WAT IK IN MIJN DAGELIJKSE LEVEN NOG ONBEWUST BINNENHIELD”

Laetitia en ik verwerkten er ook steeds meer andere oefeningen in zoals bewegen en geluid maken. Helemaal vanuit wat ons lijf echt wilde doen. Het voelde gewoon alsof ik meer en meer tot leven kwam en op de momenten van oefening mijzelf kon ontladen van wat ik in mijn dagelijkse leven nog onbewust binnenhield of onderdrukte qua gevoel.

Oefenen met SelfPleasure heeft me veel meer gebracht dan alleen maar een lekker kortstondig gevoel van geilheid en climax. Het is een middel geworden om op een hele diepe manier contact te maken met mijn lijf, mijn gevoel en mijn diepste intuïtie. Dit is een belangrijke richtingaanwijzer geworden. En het verdiept nog steeds! Daarnaast voelt het steeds weer als een schoonmaak in mijn energiehuishouding. En dat alles gewoon door dagelijks minimaal een kwartiertje tijd echt aan mezelf te besteden.”